Sony: 2011-es BRAVIA TV-k több internettel és 3D-vel

1. Oldal

Az új Sony LCD TV-k több internetes funkcionalitást és online szórakoztatótartalmat kínálnak még jobb képminőséggel, több is a 3D és az internetre csatlakozó modell, és az új funkciók között ott a Skype™ ingyenes videokapcsolat lehetősége is.
A 2011-es BRAVIA LCD TV-k szinte mindegyike internet képes, és a BRAVIA Internet Video funkció egyre több műsorcsatornával és szolgáltatással egészül ki. A YouTube és a DailyMotion videomegosztók mellett az olyan TV műsorokat utánjátszó szolgáltatások is nézhetőek már, mint Britanniában a BBC iPlayer. A Twitter és a Facebook közösségi oldalak is elérhetőek már, Opera böngészővel pedig weboldalak jeleníthetőek meg a TV-k képernyőjén. A Sony Qriocity Video on Demand és Music Unlimited szolgáltatásokkal pedig klasszikus filmek, a legújabb hollywoodi kasszasikerek illetve zeneszámok sokaságából lehet kölcsönözni.

A kilenc idei TV termékcsaládból a HX920-as csúcsmodellektől, a vékony és stílusos NX720-as készülékeken át a kis képernyős EX320 teljes HD felbontású modellekig mind beépített Wi-Fi kapcsolattal rendelkeznek. Más internetes TV-k, mint például a szintén teljes HD felbontású CX520 készülékek pedig opcionális USB Wi-Fi adapterrel kapcsolódhatnak a vezeték-nélküli hálózatra. A legtöbb TV DLNA és Wi-Fi Direct kompatibilis, így az otthoni hálózaton keresztül fényképek, zenék és filmek gyors és egyszerű megosztására is módot adnak.

Opcionális tartozék kamerával és mikrofonnal az új Sony internetes TV-k képessé tehetőek a Skype alkalmazás használatával ingyenes internetes hang- és videó hívások lebonyolítására. Új funkció az USB-s külső merevlemezre történő rögzítés, amivel a készülékek az elektronikus műsorújság alapján automatikusan menthetik a kívánt programot akár HD minőségben is.

Szintén újdonság lesz az ingyenes iPhone és Android alkalmazás, amivel egy okostelefon a TV távirányítójaként is használható. Az alkalmazással a telefon billentyűzetét használva írható be a TV-vel böngészni kívánt webcím. Bizonyos csatlakoztatott VAIO notebookok is alkalmazhatóak a külső szövegbevitelre.

A kilenc 2011-es BRAVIA TV termékcsaládból öt (HX920, HX820, HX720, NX720, EX720) modelljei kínálnak az eddiginél tisztább, fényesebb teljes HD felbontású 3D képet minimális elmosódással. Az új Sony TDG-BR200 3D aktív képzáró szemüveg már tölthető, könnyebb, kényelmesebb viselni, és még a külső zavaró fényt is kizárja.

Sony_Bravia HX920.jpg
A 2011-es TV kínálat jobb teljes HD felbontású 2D képminőség is kínál. A 117, 140 és majd 165 centis (46, 55, 65 inch) képátlójú HX920-as csúcsmodellek „Intelligent Peak LED” elnevezésű helyileg fényerő-szabályozható LED háttérvilágítása filmszerű képet ígér mély feketékkel és fokozott fehér szinttel.

A legújabb Motionflow technológia a fejlett LED háttérvilágítás és a magas képfrissítési frekvenciájú panelek kombinációjával javítja a kép részleteit és hoz létre egyenletesebb mozgást. A „Motionflow 800 XR” képinterpoláció úgy állítja elő a mozgóképet, mintha az másodpercenként 800 képkockából állna.

A 2011-es BRAVIA TV-k új „X-Reality” képfeldolgozó processzora élesebb részleteket biztosít szabványfelbontású képjelből is. A típusjelükben HX-et tartalmazó Cinematic szériákban alkalmazott „X-Reality PRO” kétchipes képfeldolgozás pedig még ennél is többet kínál azáltal, hogy még az alacsonyfelbontású online webes videókat is képes közel HD felbontásra felskálázni 14 bites jelfeldolgozási kapacitásának és a többképes analizálásnak köszönhetően.

A 2011-es BRAVIA TV-k tavasztól kerülhetnek forgalomba.

Kapcsolódó linkek:

Sony: tajvani LCD panel épül majd a Bravia HDTV-k felébe
Sony Qriocity: indul az online videokölcsönzés Európában
2011-től világszerte elérhető a BBC iPlayer
Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban
Sony: új BRAVIA 3D-ready LCD TV-kkel bővül a választék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .