Xbox: a következő konzolgeneráció 2020-ban jelenik meg? (Frissítve)

A Microsoft állítólag 2020-ban megjelenő „Scarlett” kódnévű Xbox játékkonzoljai között a hagyományos, teljes verzió mellett lesz csak a cég eljövendő game streaming szolgáltatásával működő olcsóbb változat is.


Frissítés:

A Thurrott újabb riportja szerint a grafikus teljesítménnyel jól felvértezett hagyományos Xbox konzol mellett lesz egy második konzol is, „egy streaming box, amit a cég eljövendő game streaming platformjával való együttműködésre terveznek”.

Ez a csak streaming Xbox a Microsoft szervereihez csatlakozik majd, vagy ahogy valaki leírta a „Scarlett felhőhöz”. A játékok megjelenítsék és bitfolyamának eljuttatását a TV képernyőjére javarészben a szerverek végeznék a kevésbé izmos Xbox konzolon keresztül.

A Microsoft ezzel megoldottnak véli a késleltetés kérdését is. A riport leírja, hogy a „felhő-konzol korlátozott mennyiségű helyi számítást fog elvégezni olyan részfeladatokhoz, mint a kontroller bemenet kezelése, a képfeldolgozás és legfőképpen az ütközés detektálás”. A játék „feldarabolása vagy összeállítása” helyben fut, míg a többit az interneten át zajlik.

A cikk azt is megjegyzi, hogy minden játék az új „Scarlett” Xbox konzolok minden verzióját fut majd.

A Microsoft már alkalommal jelezte, hogy felhőalapú játékszolgáltatást tervez indítani. Ez a szolgáltatás végül egy alkalmazásként lesz elérhető mindenféle eszközön, köztük nemcsak Xbox konzolokon, mivel a márka célja, hogy játékosok szélesebb körét érjen el szerte a világon.

2018. június 15.:

A jelenlegi Xbox One első kiadása 2013-ban került piacra, amikor a Sony PlayStation 4 is. Azóta mindkét cég megjelent a továbbfejlesztett Xbox One X illetve PlayStation 4 Pro játékkonzolokkal.

A Thurrott cikke szerint: „A Microsoft azt tervezi, hogy a következő Xbox  2020-ben érkezik. De ami érdekesebb, a Microsoft készülékcsaládként írja le a „Scarlett” kódnévvel illetett eszközöket, ami azt jelenti, hogy az adott évben több hardver is megjelenhet.”

A múlt hétvégén az E3 konferencián Phil Spencer a Microsoft Xbox vezére, azt közölte a színpadról a hallgatósággal, hogy „ugyanaz a csapat, amely példátlan teljesítményt nyújtott az Xbox One X-el, nyakig benne van a következő Xbox konzol megtervezésében, melyben ismét hozzuk elkötelezettségünket, hogy új szintet állítsunk fel a konzoljátékhoz.”

Phil Spencer látszólag megerősítette, hogy a Microsoft egynél több Xbox konzolon dolgozik – vagy félreérthetően fogalmazott. Azt is megerősítette, hogy a Microsoft olyan játék streaming szolgáltatáson is dolgozik, amely „konzolminőségű játékokat biztosít bármely eszközön.”

Túl sok minden nem tudható következő Xbox generációról, de Spencer szavaiból kiindulva a cég új szintű grafikai teljesítményre törekszik. Ebbe benne lehet, többek között a magasabb képsebesség (HFR), a konzisztensebb 4K teljesítmény, a kiterjedtebb nagy dinamikatartományú (HDR) támogatás, a virtuális valóság (VR) és az adaptív képfrissítés jobb támogatottsága.

Az Xbox „Scarlett” vagy Xbox „Two” 2020-as megjelenése természetesen hivatalosan még nem megerősített tény, de az bizonyosnak tűnik, hogy a Microsoft határozottan készül a Sony PlayStation 5 ellen, amire 2021-ig várni kell.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .