Sony SRX-R510P: 4K mozi vetítő kisebb mozivásznakhoz

1. Oldal

A Sony Digital Cinema legújabb 4K CINEMA digitális projektora az SRX-R510P kisebb mozik maximum 10 méter széles vásznára vetíti magas minőségű 2D vagy 3D képét.


A Sony piacvezető a 4K digitális mozikban használt vetítők piacán és termékcsaládjának új tagja a kisebb moziknak kínál költséghatékony megoldást a nagyobb modellekkel azonos funkcionalitással. A megfizethető üzemeltetési költségű SRX-R510P kompakt házában SXRD optikai motor állítja elő a 4.096 x 2.160p (DCi 4K CINEMA) felbontású képet, és beépített a mozifilmek külső szerverről történő lejátszásához szükséges úgynevezett médiablokk is.

Sony_SRX-R510P.jpeg
Az SRX-R510P-hez három kiváló minőségű, széles rekesznyílású lencséből választható ki a vetítőteremhez legmegfelelőbb, és egyszerűen alakítható át 3D vetítéshez a könnyen felszerelhető opcionális 3D kettős lencse/szűrő opció hozzáadásával.

A projektor megvilágítását négy egyenként cserélhető HPM (High Pressure Mercury) lámpa adja, amellyel 9.000 lumen (4x 450W-os lámpákkal), illetve 6.600 lumen (4x 330W-os lámpákkal) fényáram előállítására alkalmas, és a vetített kép kontrasztaránya több mint 4.000:1 bármiféle dinamikus fényerőszabályzás nélkül. Az innovatív többlámpás blokk konzisztens színpontosságot biztosít, miközben megkönnyíti a lámpák cseréjét és megszűnik annak kockázata, hogy „elsötétül a vetítővászon” az egyetlen lámpa meghibásodása miatt.

Sony_SRX-R510P-2.jpg
A vetítő használatát egy 38 centis (15 inch) érintőképernyős kezelőfelület segíti, és hálózati PC-ről webes böngészőn keresztül is vezérelhető. Az SRX-R510P nemcsak a digitális mozifilmek megjelenítésére képes, de két HDMI bementén keresztül alternatív akár 3D tartalmak, például élő videók vagy Blu-ray lemezek vetítését is támogatja. (Egyelőre HDMI-n keresztül viszont a 4K jelek még nem támogattak.)

Az SRX-R510P tehát kifejezetten mozikba szánt vetítő, de a benne alkalmazott technológiák egy része a Sony jelenlegi VPL-VW1100ES és VPL-VW500ES illetve jövőbeli csúcskategóriás 4K házi-mozi vetítőiben is megjelenik.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-VW1100ES: a megújult 4K csúcs házi-mozivetítő
Sony VPL-HW55ES: új Full HD 3D házi-mozi vetítő
Sony VPL-VW500ES: új 4K házi-mozi vetítő a választékban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .