Sony: új, már a világhálóra is csatlakozó BRAVIA TV-k

1. Oldal

A Sony új LCD TV-i minden eddiginél jobb teljes HD képminőséget ígérnek, DLNA hálózati és USB médialejátszóként is használhatóak, közvetlenül internetes szolgáltatásokhoz is hozzáférnek, és innovatívan csökkentették teljesítményfelvételüket.
A Sony új BRAVIA televíziói számos lehetőséget kínálnak hálózati csatlakozásra és multimédiás fájlok lejátszására. A DLNA kompatibilitás révén hálózatba kötött PC-ről vagy otthoni médiaszerverről zenék, digitális fotók és videók bitfolyamai játszhatóak le a TV-ken. A lejátszási funkciók (pillanat állj, előre-hátratekerés) még vezérelhetőek is a TV távirányítójával.

Az új BRAVIA TV-k USB médialejátszóval is rendelkeznek. Csak csatlakoztatni kell a kompatibilis médiaeszközt az USB bemenethez, kijelölni a Xross Media Bar (XMB) képernyőmenüből a „Media Player” funkciót és kiválasztani a fájlt, amit meg akarunk nézni vagy hallgatni, s a digitális fényképek vagy az MPEG1 videoklipek máris nézhetőek a nagyképernyőn, illetve az MP3 zenék meghallgathatóak a TV hangsugárzóin.

A készülékek új „AppliCast” funkciójával online szolgáltatások sora válik elérhetővé számítógép használata nélkül. Ethernet porton át internetre csatlakozva az új BRAVIA TV-k képesek megjeleníteni kedvenc RSS csatornáinkat – a hírektől és tőzsdei árfolyamoktól az időjárás-előrejelzésen és horoszkópokon át a pletykákig és egyebekig. Az XMB kezelőfelületen ügyes „widget” funkciókból választhatunk, melyek a normál TV kép mellett jeleníthetőek meg. Az előre telepített óra, naptár és a „Hogyan használjuk az AppliCast-ot” útmutató mellett, a BRAVIA TV-k más hálózati „widget” eszközöket is letölthetnek egy listából, mely számológépet, ébresztőórát, világórát vagy online képkeretet is tartalmaz.

Sony_WE5_W5500.jpg
Az idei BRAVIA TV-kben a Sony legújabb innovációi szolgálják a minden eddiginél jobb, teljes HD képminőséget – akár Blu-ray filmet, játékot vagy kedvenc TV műsorunkat nézzük.

2009-es újdonság a BRAVIA ENGINE 3, a Sony saját HD képjavító technológiájának legújabb generációja, amely bármely HD vagy SD forrás videojeleit intelligensen analizálja és optimalizálja. A részletek, a kontraszt és a színvisszaadás a természetes kép érdekében mind javításra kerülnek. A BRAVIA ENGINE 3-at a „Live Colour Creation” további jelfeldolgozó technológia egészíti ki, ami az élénk és élethű színek minden eddiginél jobb visszaállítását biztosítja.

A gyors mozgások megjelenítését javítja a „Motionflow 100Hz” intelligensen képinterpoláló és képfrissítést megkétszerező technológia. Ezt fokozza az „Image Blur Reduction (IBR)”, azaz képelmosódás csökkentés, amely a még élesebb mozgóképek érdekében az eredeti képkockákat „kitisztítja” az új képkockák létrehozása és beillesztése előtt. A „24p True Cinema” gondoskodik a másodpercenként 24 képkockás film forrásjel kadenciahelyes megjelenítéséről.

Sony_E5500_V5500.jpg
Az új modellek egy része a tavalyi BRAVIA TV-knél bemutatott, letisztult „Draw the Line” design filozófiát követi. Az E5500 és E5300 sorozatú modellek képkeretre hasonlítanak, és a képernyők kis szögben megdönthetőek, hogy kényelmesen lehessen nézni, ha a készülék egy alacsony asztalon vagy kredencen áll.

Az új BRAVIA LCD TV-k többségébe MPEG4 AVC HD DVB-T illetve DVB-C tunert építenek.

Az új BRAVIA termékválaszték áttekintése:

WE5 (102/117 cm): a Sony ECO TV-k energiatakarékos háttérvilágításukkal és más műszaki megoldásaikkal kiemelkednek a termékválasztékból. Minden fent említett tudással rendelkeznek a modellek.

W5500 (82/94/102/117/132 cm): a zongora-fekete keretű készülékek csak energiahatékonyság szempontjából tudnak kevesebbet, mint a WE5 modellek.

E5500 (82/102 cm): műszakilag teljesen azonosak a W5500-as készülékekkel.

V5500 (82/94/102/117/132 cm): csak a „Motionflow 100Hz” megkétszerezett képfrissítés hiányzik a készülékekből.

S5500 (56/82/94/102 cm): a belépő készülékekben csak a korábbi BRAVIA ENGINE 2 képjavítást alkalmazzák, nincs hálózati csatlakozási lehetőség és MPEG4 tuner.

Kapcsolódó link:

Sony: WE5 ECO TV az eddigi „legzöldebb” BRAVIA LCD TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .