Sony VPL-HW15: BRAVIA SXRD 1080p belépő vetítő

1. Oldal

A Sony legmegfizethetőbb 1080p felbontású házi-mozi vetítője a VPL-HW15 az SXRD technológia és a BRAVIA ENGINE 2 képfeldolgozás mellett átdolgozott Advanced Iris 3 fényszabályzást kínál, amivel 60.000:1 dinamikus kontrasztarányt ér el.
A Sony VPL-HW15 a jelenleg még kapható VPL-HW104013 modell továbbfejlesztett változata, és továbbra is a legkedvezőbb árú teljes 1080p felbontású BRAVIA házi-mozi vetítő lesz.

Sony_vpl-hw15.jpg
A VPL-HW15 1920×1080 pixel felbontású képét a korábbi modellben is alkalmazott SXRD LCOS technológiájú képmodulátorok állítják elő, melyek igen gyors, 2,5 ms-os válaszidejük jóvoltából kiváló mozgásmegjelenítést garantálnak. Az egyes színek tökéletes konvergenciája érdekében a három képmodulátor panel +/-2 pixel tartományban 1/10-ed pixel lépésekben állítható a teljes képen.

A vetítő 200W-os UHP lámpájával maximum 1000 ANSI lumen fényáramot állít elő. Az elődmodellhez képest a legnagyobb előrelépést a kontrasztarány terén sikerült elérni. Az átdolgozott „Advanced Iris 3” automatikus fényszabályzással a gyártó 60.000:1 dinamikus kontrasztarányt specifikál a VPL-HW15-re.

A vetítő 1,6-szeres nagyításátfogású „ARC-F” lencséje rendelkezik az 1920×1080 pixel felbontású kép visszaadásához szükséges felbontással és fókuszkarakterisztikával. A manuálisan állítható zoom és fókusz mellett a lencse kézi mozgatásával függőlegesen 65%-kal, vízszintesen 25%-kal a kép is eltolható, ami nagyban megkönnyíti a vetítő elhelyezését.

A VPL-HW15 BRAVIA ENGINE 2 képjel-feldolgozó technológiája nyolc különálló lépésben az SD és HD jelek nagyfelbontásra alakításával, a kontraszt precíz beállításával, a különböző képzajok csökkentésével valamint a színvisszaadás pontosításával optimalizálja a képet, és már bizonyította, hogy kiváló képminőség és élénk színek előállítására képes.

A színek beállítására szolgáló „Real Colour Processing” kezelőfelületen lehetővé teszi, hogy a kép akár egy szín árnyalata is módosítható a többi szín megváltozása nélkül. A vetítő támogatja az „x.v.Colour” (xvYCC) szabványnak megfelelő életszerűbb színek megjelenítését és kezeli a finomabb színfelbontású Deep Colour jeleket is.

Sony_vpl-hw15_csatik.jpg
A VPL-HW15 két HDMI bemenete a fentieken kívül fogadja a másodpercenként 24 képkockás (24p) videojeleket is, és a „24p True Cinema” funkció révén az utóbbiak pontosan úgy jeleníthetőek meg, ahogy a filmet a kamera rögzítette. A „BRAVIA Theatre Sync” elnevezésű HDMI-CEC vezérlési protokoll révén akár a kompatibilis lejátszó távirányítója „Play” gombjának megnyomására a vetítő is automatikusan bekapcsol és máris indulhat a film vetítése. Ugyancsak a vezérlés révén a rendszer kikapcsol minden összekötött kompatibilis készüléket a „Power/Standby” gomb megnyomására.

A VPL-HW15 várhatóan novemberben kerül idehaza forgalomba 690.000 Ft körüli bruttó listaáron.

Kapcsolódó link:

Sony VPL-VW85: a továbbfejlesztett BRAVIA SXRD házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .