JVC: 4K felbontású házi-mozi vetítő nagyon igényeseknek

1. Oldal

A JVC Visual Systems Division által a CEDIA Expo kiállításon bemutatott DLA-RS4000 4.096 x 2.400 pixel natív felbontásával 3500 ANSI lumen fényáramával és 175.000 dolláros árával tehetősek nagyobb házi-mozi termei számára készül.
Az Atlantában bemutatott DLA-RS4000 „Reference Series 4K” házi-mozi vetítőben három újonnan kifejlesztett ultra nagyfelbontású 4K2K D-ILA képmodulátor állítja elő a 10 megapixeles képet 4.096 x 2.400 pixel natív felbontással, ami több mint négyszer nagyobb felbontás, mint az un. teljes HD (1.920 x 1.080 pixel) illetve WUXGA (1.920×1.200 pixel) felbontás.

JVC_DLA-RS4000.jpg
A DLA-RS4000 optikai konstrukciója 3500 ANSI lumen fényáramot nyújt a Xenon lámpából, ami kiváló színvisszaadást garantál. A lámpa teljesítménye a házi-mozi felépítéséhez és a vászon méretéhez (ez akár 6 méter széles is lehet) ideális fénymennyiség előállítása érdekében nyolc lépésben állítható. Az optikai motor fényszivárgást minimalizáló új huzalrács polarizátora az új folyadékkristály technológiával és a kikapcsolt fényt jelentősen csökkentő kristályrendezettséget javító újításokkal kombinálva 10.000:1 natív kontrasztarányt eredményez.

A vetítőhöz készített RSVP4 digitális videoprocesszor egység jelkapcsoló, jelskálázó és jelfeldolgozó központként szolgál szinte bármely videoforrás számára. Az egység lehetővé teszi, hogy megfelelő minősítéssel rendelkező kalibrálást végző szakemberek két egyedi színtartományt állíthassanak be a rendszert felállító követelményeinek megfelelően. Így minden rendszerben elérhető a megjelenítendő forrásanyagnak megfelelő pontos színtér. Ezenkívül kompenzáló audio késleltetés és három különálló gamma tábla állítható be a különböző képforrásokhoz és nézési körülményekhez. A DLA-RS4000-et a gyártó magas minőségű zoom vetítőlencséjével szállítják, ami szinte bármely házi-moziban maximális minőséget nyújt.

Teljesítménye ellenére az 50 kilós DLA-RS4000 méretben 65%-kal kisebb, mint a többi azonos kategóriájú szokványos vetítőé. A széles tartományú vízszintes és függőleges lencseeltolás rugalmas vetítő-elhelyezést tesz lehetővé, és például 3D vetítéshez két vetítő egymásra is rakható. Ethernet és RS-232C interfész teszi lehetővé a vetítő installálását és beállítását PC alapú webes böngészőfelületről, továbbá egy e-mail funkció küld állapotüzeneteket és emlékeztet a lámpacserére.

A DLA-RS4000 októbertől kapható az USA-ban 175.000 dollárért (kb. 32 millió Ft).

Kapcsolódó linkek:

JVC: előzetes információk három új D-ILA házi-mozi vetítőről
JVC: bemutatták a világ első 8.192 x 4.320 pixel felbontású vetítőjét
JVC: fejlesztik az első 3D D-ILA házi-mozi vetítőt
Itt a 8K felbontású televíziózás az NHK jóvoltából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .