Sony VPL-VW85: a továbbfejlesztett BRAVIA SXRD házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Sony 1080p felbontású, nagy képsebességű SXRD vetítője a VPL-VW85 BRAVIA ENGINE 2 képfeldolgozást, Motionflow sötét képkocka beillesztéses képfrissítést és Advanced Iris 3 fényszabályzással 120.000:1 dinamikus kontrasztarányt kínál.
A Sony által bejelentett új BRAVIA VPL-VW85 házi-mozi vetítő, a VPL-VW804089-as modell minőségileg átdolgozott és néhány további tulajdonsággal felruházott utódjának tekinthető.

Sony VPL-VW85.jpg
A VPL-VW85 szívében a Sony nagy képsebességű SXRD (LCOS) képmodulátor paneljei (3db) működnek, amelyek megkétszerezett képfrissítésű vetítést, s ezzel egyenletes, természetes mozgásmegjelenítést tesznek lehetővé, legyenek bármilyen gyorsak is azok a mozgások.

A vetítő „Motionflow” eljárása az eredeti videojel képkockáiból interpolációval köztes képkockákat állít elő, így duplázva meg a vetített képkockák számát. A „Dark Frame Insertion” azaz sötét képkocka beillesztés fokozza a Motionflow hatását. A sötét képkockák opcionális beillesztése az igazi filmvetítők működését utánozza. Növelhető velük a kontraszt és kiküszöbölhető a bizonyos kameramozgásoknál tapasztalható képrángatás, képszaggatás.

A Sony BRAVIA ENGINE 2 képjel-feldolgozási technológiája gondoskodik a színek élethű reprodukálásáról és a képek optimalizálásáról. A képminőség szempontjából kulcsfontosságú mély feketeszint vetítését az „Advanced Iris 3” dinamikus fényszabályzó rendszer biztosítja. A gyártó 120.000:1 dinamikus kontrasztarányt specifikál a VPL-VW85-re.

A vetítő precíz beállítási lehetőségei mellett – mint a színek egyedi beállítását szolgáló „Real Colour Processing” – a felhasználók többféle „Cinema Mode” alap képbeállításból választhatják ki a vetítési körülményekhez és egyéni ízlésüknek legmegfelelőbbet. A VPL-VW85 mindenegyes pixel vörös, zöld és kék színösszetevőinek tökéletes konvergenciája érdekében elektronikus panelbeállítást is kínál, mely elvégezhető a teljes képernyőn vagy a hajszálpontos beállításhoz egyes zónákban is.

A vetítő a nagyfelbontású kép visszaadásához szükséges precizitású és fókuszkarakterisztikájú „ARC-F” lencséje 1,6-szeres nagyításátfogású és motorizált csakúgy, mint a függőleges és vízszintes lencseeltolás, ami megkönnyíti a projektor elhelyezését. A lencse porvédelmét szolgálja, a motorosan működtetett fedél, ami bekapcsoláskor automatikusan kinyílik, kikapcsoláskor pedig bezáródik.

A vetítő „Anamorphic zoom” módban a 2,35:1 CinemaScope képarányú filmeket függőlegesen széthúzva a képmodulátor minden pixelét kihasználva, és egy külső anamorfikus lencsét használva vetítheti ki a képet.

Sony VPL-VW85_csatik.jpg
A VPL-VW85 két HDMI bemenetén át természetesen fogadja és kadenciahelyesen vetíti ki a 24p jeleket is, valamint támogatja az „x.v.Colour” szabványú színtartomány és „Deep Colour” színfelbontás megjelenítését is. A „BRAVIA Sync” elnevezésű HDMI-CEC vezérlés révén a kompatibilis lejátszó távirányítóján a „Play” gombot megnyomva a vetítő is automatikusan bekapcsol és kezdődhet a film, illetve a rendszer kikapcsol minden összekötött készüléket a távirányító „Power/Standby” gombjára.

Az idei EISA díjazott VPL-VW85 várhatóan novembertől lesz kapható 1.890.000 Ft bruttó listáron.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-VW80: az új továbbfejlesztett teljes HD felbontású vetítő
Sony VPL-HW10: az új kedvező árú teljes HD felbontású vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .