SPIN remote: az okos távirányító gombok nélkül

1. Oldal

Az EISA díjazott SPIN remote talán a valaha volt legegyszerűbb és legelegánsabb távirányító, ami mozgást és érintést érzékelve a mellékelt iOS vagy Android alkalmazással testre szabva világítást és szórakoztatóelektronikai készülékeket vezérelhet.
Ma már vannak mozgásérzékelő távirányítók és ezek formája is változatos, de majd mindegyiken vannak gombok. A felhasználók többséges ezt természetesnek veszi, de a SPIN remote tervezői ezt másként gondolják. Olyan távirányítót fejlesztettek ki, ami gombok helyett a kézben tartott eszköz mozgását, orientációját és forgatását valamint érintését érzékelve teszi a dolgát. A fületlen kávéscsésze formájú eszköz alján persze van egy touchpad, aminek öt mezőre osztott érintőfelületei akár gombként is funkcionálhatnak.

SPIN remote.jpg
A technológia lényege, hogy a SPIN remote az érzékelőktől érkező információkból az elektronikus készülékek számára értelmezhető parancsokat állít elő, amit egy enyhe vibrálással vissza is jelez használójának. Vagyis az eszköz érzékeli, hogy kézben van, és hogy milyen gyorsan és irányba forgatjuk, és ha ehhez mondjuk a TV hangerejének változtatását rendeljük mint funkciót, akkor erre ki is adja a parancsot a TV-nek.

A beállításra, hogy a SPIN remote mit és hogyan vezéreljen egy ingyenes iOS vagy Android alkalmazás szolgál, és minden szükséges funkciót megtanulhat a készülékek eredeti távirányítójától. Beépített infravörös LED-je révén vezérelhetőek vele az ezt érzékelő készülékek – a makro funkcióval akár egyszerre több is -, Bluetooth BLE 4.1 moduljával és az említett alkalmazáson keresztül Wi-Fi-vel pedig okos eszközök is, mint a Sonos, Philips Hue, LifX és Nest. A SPIN remote segítségével univerzális infravörös távirányítóvá tehető egy iPhoe vagy iPad is.

Amint hozzáérnek a SPIN remote aktiválódik és színváltó LED jelzi, hogy éppen melyik aktív az eltárolt hét eszközprofilból, merthogy több helyiségben különböző készülékeket (maximum 8-at) tud vezérelni. Aztán már csak rá kell mutatni vele a vezéreli kívánt készülékre, vagy a világításszabályzáshoz mondjuk a plafonra. A tévécsatornák előre-hátraváltásához például az asztalon kell forgatni. Ha nincs a kezünk ügyében, akkor egy alkalmazásból indítható „FindMe” riasztás segít a SPIN remote megtalálásában.

A SPIN remote cserélhető burkolattal rendelkezik, ami többféle színben és mintázattal kapható, így mindenki saját ízlésének megfelelőt választhat. A

A SPIN remote 99,99 € (kb. 31.000 Ft) áron már meg is rendelhető ezen a honlapon.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Logitech: Harmony vezérlő alkalmazás Sony Android TV-kre
Logitech: Harmony távirányítók a teljes otthon vezérlésére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .