Tannoy: új Revolution Signature hangsugárzó sorozat

1. Oldal

A Revolution Signature sorozattal a Tannoy ismét nagy dinamikájú, teljesítmény-terhelhetőség és érzékenység tekintetében is kiváló hangsugárzókat alkotott, melyekből kiváló sokcsatornás hangrendszer állítható össze.

A Tannoy új Revolution Signature hangsugárzók mind formájukat mind funkcionalitásukat tekintve ígéretesek, és bízhatunk a brit gyártó stúdiólehallgató hangsugárzók fejlesztése és gyártása terén szerzett tapasztalataiban is.

Tannoy_Dual_Conc.jpg
Az új hangsugárzók mindegyikében a gyártó elismert Dual-Concentric™ hangszóróinak legújabb fejlesztésű változatait építik. A mélyhangokat sugárzó merev, többféle szálas anyagból készülő kúpmembrán közepében egy szélessávú titán „csipogó” állítja elő a nagyfrekvenciás hangokat. Mint ismert, ez a megoldás valódi pontszerű hangforrásként kiváló pontosságú megszólalást és hangteret eredményez. A hangátalakítók merev háza és többpontos rögzítése további garanciája a Revolution Signature hangsugárzók terjedelmes dinamikus hangjának.


Tannoy_Curved.jpgA hangsugárzók görbült falu háza nemcsak egyedi megjelenést és kompakt méreteket biztosít azoknak, de a párhuzamos felületek elkerülésével a belső rezonanciák és reflexiók is minimalizálhatóak, ami rendkívül alacsony ház okozta hangszíneződést eredményez. A formaterv kedvező akusztikai hatását tovább fokozza az alapos belső merevítés és a Tannoy ügyes DMT™ (Differential Material Technology) anyaghasználata, mely a megszólaló hang felbontását és finom részleteit javítja.

A Revolution Signature hangsugárzókban igényes passzív (másodfokú LF, elsőfokú HF) keresztváltó áramköröket alkalmaznak, melyekbe kisveszteségű laminált magos induktivitásokat és minőségi polipropilén kapacitásokat építenek. Ez a lehető legtökéletesebb jelintegritást biztosítja a Dual-Concentric™ hangszóró kis- nagyfrekvenciás átalakítói számára egyaránt. A belső jelveszteségek és az egyes komponensek kölcsönhatásainak minimalizálása érdekében a belső felépítés és az alkatrészek elrendezése a lehető legegyszerűbb. A belső kábelezéshez ezüstbevonatú nagytisztaságú oxigénmentes rézvezetékeket alkalmaznak, ami kis jelveszteség mellett nagyáramú jelek továbbítását biztosítja.

Tannoy_Grounding.jpg
A Tannoy egyedi megoldásként egy ötödik csatlakozási pontot is kialakított a hangsugárzókon, melyen keresztül elektromosan földelhetőek a hangszórók házai, ami jelentősen csökkentheti a hangrendszerben terjedő rádiófrekvenciás zavarokat. Ezen RF zajok eltávolításával javítható a középtartományú hangok és a teljes hangtér tisztasága.


A világos tölgy és kávébarna (Espresso) színű fafurnér felületekben kapható Revolution Signature sorozat DC4, DC4 T és DC4 LCR modellszámú tagjaiba 10 cm átmérőjű Dual-Concentric™ hangszórókat építenek, bennük 19 mm-es titán dómsugárzóval és Tulip WaveGuide™ hullámterelővel. A torony konstrukciójú DC4 T és a center céljára is használható DC4 LCR ezenkívül egy ugyancsak 10 centis papírmembrános basszus hangszórót is tartalmaz, az utóbbi pedig egy azonos átmérőjű passzív sugárzót is.

Tannoy_Rev_Sign.jpg
A nagyobb hangerejű DC6, DC6 T és DC6 LCR hangsugárzókba 15 cm átmérőjű Dual-Concentric™ hangszórókat építenek, amikben már 25 mm-es a Tulip WaveGuide™ hullámterelővel körülvett titán dómsugárzó. A DC6 T és DC6 LCR hangsugárzókban 15 centis papírmembrános mélyhangszórót is építenek, az utóbbiba pedig szintén van passzív sugárzó is.

A Tannoy hazai forgalmazója szerint a Revolution Signature sorozat hangsugárzói már rendelhetőek, de a pontos árakról még nem tudni.

Kapcsolódó link:

Tannoy: rövidesen kaphatóak az EISA díjas Arena HighLine 500 hangsugárzók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .