SED: a Canon már inkább az OLED-ben lát fantáziát?

1. Oldal

Nagy a csend az ígéretes képminőséget nyújtó Surface-conduction Electron-emitter Display (SED) körül, de az eddig a technológiát fejlesztő Canon alternatívaként OLED fejlesztésben jártas cégbe vásárolja be magát.
Egy éve nem látni a kiállításokon a Canon és a Toshiba közös cége által már majdnem piacképes termékké fejlesztett SED képernyőket. A meggyőző képminősége és kedvező teljesítményfelvétele miatt sokak által ígéretesnek ítélt technológiát egy szabadalmi vitát lezáró bírósági döntést követően most éppen nem tudni ki tehetné megvásárolható termékké.

A Canon – legalábbis a nyilatkozatok szintjén – továbbra is érdeklődik a technológia iránt, mert 2010-ig szóló globális piacfejlesztési és értékesítési terveiben igen jelentős szerepet szán a képelőállításnak. Legutóbb épp a cég elnök-vezérigazgatója Tsuneji Uchida szögezte le, hogy a digitális kamerák és nyomtatók világpiacán meglévő pozícióikat megtartva olyan új technológiák kutatását és fejlesztését is folytatja, mint a szerves elektro-lumineszcencia és a SED.

Az utoljára kiállított SED
Az utoljára kiállított SED


Ugyanakkor nemrégiben hivatalosan is bejelentette a Canon, hogy igazgatótanácsa jóváhagyta azt a tranzakciót, melynek keretén belül a cég többségi részesedést szerez a Tokki Corporation vállalatban , és azt fuzionált leányvállalatává teszi. A Tokki üzleti tevékenysége szerves fénykibocsátó dióda, azaz OLED képernyők gyártóberendezéseinek fejlesztésére, tervezésére, gyártására és marketingjére irányul.

A Canon tehát a terveiben szereplő új tevékenység, a képernyőgyártás egy alternatív technológiájára koncentrál, és a kezdeményezés arra utal, hogy szorgalmasan dolgozik az OLED elemek és eljárások technológiáin. A cél nyilvánvalóan OLED képernyők előállítása, és a SEDígy háttérbe szorulhat.

Kapcsolódó link:

Mégsem lesz kapható a SED TV idén
Újra él a SED TV reménye
A Samsung is érdeklődik a SED TV iránt?
A bíróság elmarasztalta a Canon-t a SED ügyében (Frissítve)
Canon: SED TV gyártás csak 2010-től
A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás
Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .