TCL: Európába hozza a Roku TV-t a kínai gyártó

Az eddig Android TV platformmal rendelkező készülékek mellett a TCL Roku TV-ket is kínál majd Európában ez év végétől.


A TCL eddigi európai okos TV-i, köztük az új C715 és C815 4K QLED és a 75X915 8K QLED modellek mind Andoid TV platformmal kerültek piacra.

A HDGuru híre a Roku második negyedévi pénzügyi jelentésére hivatkozva közli a bejelentést, miszerint: „A Roku és a TCL bővíti partnerségét, hogy díjnyertes okos TV-ket vigyen el Európába és Dél-Amerikába az év végéig. A többéves, több országra kiterjedő partnerség arra a sikerre épül, ami 2014-ben kezdődött az első TCL Roku TV-modell bevezetésével.”

Mustafa Ozgen, a Roku illetékes alelnöke szerint: „A Roku hihetetlen márka elismertsége segített ajtót nyitni a TCL számára a kereskedőkhöz és fogyasztókhoz. Bizakodással tekintünk további TV modellek bevezetése elé a TCL-lel Észak-Amerikában, és jelentős sikerre számítunk Európában és Dél-Amerikában.”

Az USA-ban a Roku TV jelenlegi legnagyobb tévégyártó partnere valóban a TCL, de a kínai cég a tengerentúlon épp most készül Android TV készülékekkel megjelenni.

Európában eddig csak olcsó streaming médiaeszközeivel volt jelen a Roku, bár a tavalyi IFA 2019 alkalmával a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy a Roku TV licencprogramot Európára is kiterjeszti elsőként az Egyesült Királyságban, ahol az ugyancsak kínai Hisense ígérkezett partnernek.

Európában a Roku TV olyan már bejáratott okos TV platformokkal kerül versenybe mint a már említett Google Android TV, az LG webOS, a Samsung Tizen és az Apple tvOS, bár az utóbbi csak a márka saját médiadobozaiban fut. Európában is kedveltek és piacvezetők a nagy streaming szolgáltatások, mint a Netflix, az Amazon Prime Video és a Disney+, de a piac a többnyelvűség miatt sokkal fragmentáltabb és sokkal több szereplő kínál tartalmakat. Ahhoz pedig, hogy a Roku megvethesse lábát meg kell győznie ezeket a helyi szereplőket, hogy alkalmazást fejlesszenek a platformra.

Egyelőre még nem tudni, hogy a TCL mely európai készülékein lesz Roku TV, de a szeptemberi nem nyilvános IFA 2020 után talán ez is kiderül.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .