Android TV: mozgóképes hirdetésekkel és új funkciókkal

Az Android TV-n megjelennek a „mozgóképes kedvcsinálók” ajánlásokkal és szponzorált tartalmakkal, valamint olyan funkciók, mint az automatikus játékmód, az instant alkalmazások és megújul a szövegbevitel is.


A Google „Gyorsabban találhat új kedvenceket az Android TV-n” című blogbejegyzésben számol be operációs rendszere újdonságairól.

„Legközelebb, mikor kézbe veszi a távirányítót nézzen a kedvenc alkalmazásai sor fölé és görgessen át az ajánlásokon, vagy kapjon el egy gyors előzetest, hogy segítsen olyasmit találni, amit szeret nézni”- áll a bejegyzésben, ami hozzáteszi: „Mostantól mozgóképes kedvcsinálókat osztunk meg a legnépszerűbb filmekhez és műsorokhoz, amelyeket a Google Play szórakoztató szakértői válogattak az Ön számára, vagy médiapartnerek szponzoráltak (az USA-ban kezdve).”

Az új nem kikapcsolható „mozgóképes kedvcsinálók”, melyek a Google szerint segítenek néznivalót találni tehát a kedvenc alkalmazások fölött jelennek meg kiemelve a partnerek ajánlásait és hirdetéseit.

A Sony, a Philips, a TCL, a Hisense és még számos más gyártó TV-in valamint az Nvidia Shield és a Xiaomi Mi Box streaming médialejátszó eszközein is alkalmazott Android TV operációs rendszerből 2019 áprilisában még csak mintegy 5.000, de jelenleg már kb. 7.000 alkalmazás érhető el. Ezek között az USA-ban már ott van az HBO Max és a Peacock streaming tartalomszolgáltatása is, amelyek a konkurens Roku és a FireTV platformokról még hiányoznak.

Az Android TV új funkciókkal igyekszik megkönnyíteni az új szolgáltatások vagy alkalmazások kipróbálását, az azokra való előfizetést és bejelentkezést. A „Subscribe and install” (Előfizetés és telepítés) segítségével a felhasználók Google Play fiókjukon keresztül iratkozhatnak fel és fizethetnek, míg az „instant app” lehetővé teszik egy alkalmazás vagy játék kipróbálását a teljes csomag telepítése előtt.

A megújuló képernyő-billentyűzet, a Gboard TV mostantól a QWERTY elrendezésű, és lesz beszéd-szöveg konverzió, prediktív gépeléssel és egyebek, melyek a szövegbevitelt segítik. A könnyebb fizetéshez a felhasználók PIN kódot is beállíthatnak teljes jelszó megadása helyett.

Ezenkívül a Google bevezeti a HDMI 2.1 csatlakozás automatikus alacsony késleltetésű üzemmód (ALLM) funkciójának támogatását, amivel az Android TV alatt futó játékokhoz automatikusan játék módba kapcsolhatóak a TV-k csökkentve azok képmegjelenítési késleltetését (a lag-ot).

A Google által az Android TV ökoszisztémához kiadott frissítést kapcsán a cég megjegyzi, hogy a tavalyhoz képest 80%-kal több a havi szinten aktív Android TV készülék.

A fenti új funkciók globálisan is bevezetésre kerülnek, bár nem világos, hogy minden eszköz támogatni fogja-e azokat. Az Android TV készülékek többsége még Android 9.0 vagy korábbi verziót futtat, annak ellenére, hogy a Google a közelmúltban kiadta az Android 11 fejlesztői előzetesét.

A Google új, még hivatalosan nem bejelentett Sabrina Android TV eszköze kapcsán remélhető, hogy annak megjelenésével egyidejűleg megtudhatjuk majd, milyen újdonságokat kínál majd az Android 11.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .