TCL: lesz kínai 8K TV is

A berlini IFA 2018 kiállításon a kínai TCL is bemutatta 8K QLED TV-jét, ami a cég szerint 2019 májusától lesz világszerte kapható.


A berlini IFA 2018 kiállításon a kínai TCL is bejelentette első 8K TV-jét, amit hamarosan piacra is visz, ahogy a Samsung, a Sharp és más gyártók is, hogy versenyre keljenek a prémiumszegmensben egyre nagyobb piaci részesedést szerező OLED TV-kkel.

A TCL egy X8 típusmegjelölésű 190 centis (75 hüvelykes) TV-t mutatott be, amely 832 fényszabályozott zónájával 1.000 nit (cd/m2) csúcsfényességet produkál. A 8K felbontás mellett a készülék támogatja nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést a Dolby Vision formátummal együtt, és a BT.709 színskála 157%-át reprodukálva „ultra élénk képminőséget” ígér.

A cég szerint: „Minimalista designjával a TV legvékonyabb pontján csupán 20 mm, így az iparág egyik legvékonyabb 75 hüvelykes direkt háttérvilágítású terméke. Ezt annak az áttörésnek köszönhetően sikerült elérni, ami a háttérvilágítás felépítésében az optikai távolságot 8 mm-re csökkenti. Teljes képernyős kialakításával és állványába beágyazott hangprojektorával a nézők jobb nézési élményt élvezhetnek szélesebb képernyővel és még jobb hangminőséggel” hozzátéve, hogy a hangprojektort az Onkyo segítségével alakították ki.

Ahogy a Samsung, úgy a TCL is 8K QLED TV elnevezéssel igyekszik eladni portékáját, ami egy kvantumpont filmmel rendelkező LCD panelt alkalmaz. A TV állítólag 164 és 140 centis (65 és 55 hüvelykes) méretekben is elérhető lesz, aminek sok értelme nincs, de a TCL is arra figyelmeztet, hogy a specifikációk még változhatnak a forgalmazás elindítása előtt. A cég azt is jelezte, hogy még várat magára a HDMI 2.1 szabványnak megfelelő bemenet implementálása.

A TCL valószínűleg valami más típusszámon fogja forgalmazni 8K QLED TV-jét, amikor az megjelenik Európában 2019 májusától.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .