IMAX Enhanced: az első bejelentett TV-k, vetítők és AV erősítők

Az első „IMAX Enhanced” minősített készülékek között a Sony OLED és legújabb csúcs LCD TV-i mellett a márka 4K SXRD házimozi vetítői valamint a Marantz és a Denon AV erősítői szerepelnek.


Bár még mindig nem világos, hogy pontosan mit is takar az IMAX és a DTS otthoni szórakozást jobbító IMAX Enhanced program, főleg mert nem ismertek a termékekre vonatkozó minősítési követelmények. Egyedül az tudható, hogy azoknak rendelkezniük kell egy „IMAX Mode” elnevezésű speciális alapbeállítással.

A Sony viszont már be is jelentette, hogy Észak-Amerikában forgalmazott OLED TV-i, az A1 (A1E), az A8F (AF8) és az A9F (AF9) szériák valamint két legújabb LCD TV szériája, a Z9F (ZF9) és az X900F (XF90) IMAX Enhanced minősített TV-ként kerülnek forgalomba. Ezenkívül a Sony jelenlegi 4K SXRD házimozi vetítői is megkapják a tanúsítványt.

Mike Fasulo, a Sony Electronics elnök-vezérigazgatója közleménye szerint: „Büszkén csatlakozunk más vezető globális fogyasztói elektronikai és szórakoztató cégekhez, mint az IMAX Enhanced program kezdeményező partnerei, és arra, hogy a filmkészítők elképzeléseinek visszaadására tervezett TV-k és projektorok széles választékát nyújthatjuk.” A közlemény hozzáteszi, hogy: „A cégek IMAX módot terveznek a Sony készülékekhez, melyet gondosan arra optimalizálnak, hogy az IMAX digitálisan átdolgozott tartalmat a filmkészítő szándéka szerint játssza le otthon.

Az említett Sony TV-k már kompatibilisek a Dolby Vision prémium HDR formátummal, de jelenleg nem támogatják a DTS egyetlen hangformátumát sem, és nem világos, hogy ez miként is fog megvalósulni.

A Sound United is bejelentette, hogy mely Marantz és Denon AV erősítők kapnak az IMAX Enhanced minősítéshez szükséges firmware frissítést.

A bejelentés szerint: „A Marantz az egyik első gyártó, mely támogatja az új technológiát a firmware frissítésével. A funkciót a legújabb több mint 9 erősítőcsatornával rendelkező AV vevőerősítőink (AVR) támogatják. A régebbi Marantz AVR-khez nem lesz firmware frissítés az IMAX Enhanced támogatásához.”

A Denon két új vevőerősítő már forgalomba kerülésekor viseli majd a megjelölést. A Sound United alá tartoznak a Boston Acoustics, a Classé Audio, a Definitive Technology, a Denon Heos és a Polk Audio márkák is. Az IMAX és a DTS pedig hangprojektorokra is kiterjeszti az IMAX Enhanced programot a jövőben.

Az alábbi táblázat tartalmazza az összes bejelentett IMAX Enhanced terméket, valamint a firmware-frissítések jelzett idejét. A Sony nem közölte, hogy a minősítéshez szükség lesz-e firmware-frissítésre.

IMAX Enhanced minősített termékek
Sony:
A1 (A1E) OLED TV
A8F (AF8) OLED TV
A9F (AF9) OLED TV
Z9F (ZF9) LCD TV
X900F (XF90) LCD TV
4K SXRD házimozi projektorok:
VPL-VW285ES
VPL-VW295ES (VPL-VW270ES)
VPL-VW385ES
VPL-VW675ES
VPL-VW695ES (VPL-VW570ES)
VPL-VW885ES (VPL-VW760ES)
VPL-VW995ES (VPL-VW870ES)
VPL-VZ1000ES
VPL-VW5000ES
Marantz:
SR8012
SR6013
SR7013, AV7705
AV8805
firmware-frissítés (2018. október)
Denon:
AVC-X6500H
AVR-X4500H

AVC-X8500H firmware-frissítés (2018. október)

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .