TiVo: új okos TV platform Európában Sharp TV-ken

Az Xperi Inc. leányvállalata a TiVo és a Sharp megállapodtak, hogy utóbbi 2024-től „Powered by TiVo” okos TV-ket hoz forgalomba több éven át.


A DTS technológiák és az IMAX Enhanced program mögött álló Xperi leányvállalata, a TiVo tavaly jelentette be az azonos nevű okos TV platformot, amit második tévégyártó partnerként a Sharp is használ majd Európában forgalomba kerülő készülékeiben 2024-től.

TiVo logo

Az Xperi sajtóközleménye szerint a megállapodás keretében a Sharp több év alatt, több millió „Powered by TiVo” okos TV-t hoz forgalomba.

A Google TV, a Fire TV, az LG webOS, a Samsung Tizen és a Roku versenytársának szánt TiVo operációs rendszer (OS) a streaming és a lineáris tartalmak közötti „egyszerűsített, univerzális felfedezés” felhasználói élményét ígéri. A „maga nemében első semleges médiaplatformként” hirdetett TiVo alkalmazásai között olyanokat találunk, mint az Amazon Prime Video, a Netflix, a Paramount+ és a Pluto TV, valamint univerzális keresést, „ajánlásokat” (hirdetéseket) és hangasszisztenst is kínál.

Nick Chen, a Sharp Corporation európai vezetője, a TV-rendszer üzletág alelnöke szerint: „Nemcsak a kiváló termék miatt választottuk a TiVo OS-t, hanem azért is, mert a Sharp minőségi elemeinek felhasználói élményét nagyobb változatossággal és szabadsággal szerettük volna kínálni. Örömmel várjuk, hogy a felhasználóknak lényegesen nagyobb kontrollt adhatunk az élő TV, a hír, a sport, a film és egyéb tartalmak felfedezésének és fogyasztásának terén.”

TiVo okosTV

Jon Kirchner, az Xperi vezérigazgatója pedig úgy véli: „Az, hogy a Sharp a Powered by TiVo-t választotta, újabb bizonyítéka annak, hogy az okostévé márkák számára létfontosságú igényt elégítünk ki. Független médiaplatformunk felgyorsult elfogadása a szórakoztatóelektronikai márkák, valamint autóban a BMW által erős alapot teremt platform ökoszisztémánk jövőbeli növekedéséhez és sikeréhez.”

A Sharp jelenleg Európában Android TV platformot használ TV-iben és nem világos, hogy ezt váltja-e fel majd a TiVo, vagy mindkettő megtalálható lesz a márka kínálatában.

A TiVo első partnere, az OEM gyártóként számos márkanéven TV-ket előállító török Vestel már idénre ígérte az első ilyen készülékeket Európában.

A Lightreading riportja szerint a TiVo jövőre tervezi bevezetni platformját Észak-Amerikában is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .