Samsung QN990C: a Neo QLED 8K LCD TV-k 248 centis csúcsmodellje

A Samsung QN990C 248 centis (98”) Neo QLED 8K LCD csúcstévé nem olcsó, és  a TCL által gyártott panelt építenek bele.


Hogy a Samsung által bejelentett új, 248 centis (98”) Neo QLED 8K (QNC990) LCD TV Európában piacra kerül-e az legfeljebb a berlini IFA 2023 kiállítás alkalmával derül majd ki, de az biztos, hogy a koreai vevőknek igen borsos 49,9 millió won (kb. 13,5 millió Ft) árat kell kifizetniük érte, még ha a TV mellé kapnak egy HW-Q990C hangprojektort és egy csomó vásárlói pontot is.

Samsung 98QN990C sajtófotó

Az ugyancsak 248 centis (98”) Samsung Q80C 4K QLED TV mellé csatlakozó QN990C a márka Neo QLED 8K készülékei közé tartozik, s mint ilyen a Mini LED panelmegvilágítást Neo Quantum Matrix Pro 14 bites jelfeldolgozás vezérli, a Neo Quantum Processor 8K pedig 64 neurális hálózat adataival végzi a felskálázást 8K képminőségre. A 120W-os 6.4.4 csatornás hangrendszer a szuper-nagy képernyőhöz illő teljesítményű hangélményt ígér. Az „Infinite Slim Design” részeként pedig fémet használnak a képernyő körüli keret és a hátlap kialakításában.

A közlemény azt állítja, hogy a Samsung az idei első félévben hazai piacán közel megduplázta a 98 hüvelykes TV-k eladását a tavalyi évhez viszonyítva.

Nem sokkal a Samsung bejelentését követően megjelent a TCL CSOT sajtóközleménye is, ami megerősíti, hogy a kínai panelgyártó szállítja a 8K LCD panelt nemcsak a Samsung QN990C készülékhez, de a Samsung és a Sony 248 centis (98”) 4K LCD TV-ihez is.

A TCL közlemény szerint: „Miután megjelentek a QN900C 8K szériájú 75 és 85 hüvelykes televíziók, a Samsung a TCL CSOT támogatásával végül globálisan bővítette kínálatát a 98 hüvelykes QNC990-nel.” Jun Zhao, a TCL CSOT vezérigazgatója azt is hozzáteszi: „A TCL CSOT gyártósorai lehetővé teszik a 98 inches LCD-panelek hatékony gyártását, ami előnyt jelent a 100 inches panelekkel szemben, amelyeket csak a G8.6 generációs gyártósoron lehet előállítani. Mi, a TCL CSOT-nál figyelemreméltó sikereket és elismerést értünk el ezen a téren, saját gyártású 98 hüvelykes 4K paneltermékeinket széles körben alkalmazzák olyan neves márkák, mint a Samsung, a Sony, a TCL, a Xiaomi, a Changhong és a Haier.”

Ha valami esetleg meggátolhatja Samsung QN990C európai megjelenését, az az Európai Bizottság szigorú energiahatékonysági követelménye.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .