Toshiba BDX2100KE: új Blu-ray lejátszó

1. Oldal

A Toshiba Europe GmbH bejelentése szerint májustól Európában már kapható legújabb BDX2100KE Blu-ray lejátszójuk a kiváló kép- és hangminőség mellett médiafájlok lejátszását és a BD Live (Profile 2.0) funkciót is támogatja.
A „Diamond Cut” azaz metszett gyémántra hajazó külsejű új Toshiba BDX2100KE Blu-ray lejátszó – ahogy ez ma már minden ilyen készüléktől elvárható – a Blu-ray filmeket a másodpercenként 24 képkockás (1080/24p) formátumban játssza le, és képes a DVD-k képtartalmát 1080p formátumú jelre felskálázni.

Toshiba_BDX2100KE.jpg
A BDX2100KE támogatja a HD hangformátumok, így a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio bitfolyamok lejátszását is, bár arról nincs információ, hogy azok dekódolására és sokcsatornás LPCM vagy analóg kimeneti jellé alakítására is képes lenne.

A BD Live (Profile 2.0) funkcionalitás révén az új lejátszó interaktív webes tartalmakhoz is hozzáfér, amelyek tárolásához külső 1GB-os USB-s memóriakulcs alkalmazására lehet szükség. A BDX2100KE a videokamerák AVCHD felvételeinek valamint multimédia kép, hang és video fájlformátumok (HD-JPEG, MP3, MKV és DivX) lejátszását is támogatja akár USB memóriakulcsról olvasva az adatokat.

A BDX2100KE 1.3a verziójú HDMI kimenete kompatibilis a gyártó saját „REGZA-LINK” (HDMI-CEC) távvezérlési protokolljával, ami lehetővé teszi, hogy egy távirányítóval lehessen kezelni a lejátszót és a hozzá csatlakozó Toshiba REGZA LDC TV-t.

A gyártó biztos, ami biztos felhívja a figyelmet rá, hogy a BDX2100KE a korábban általa támogatott HD DVD lemezeket már nem játszik le. A lejátszó meg nem erősített ára 199 euro (kb. 53.000 Ft) lesz Európában, a hazai forgalmazásról nincs információ.

Kapcsolódó linkek:

A Toshiba Regza Cell TV lesz a jövő TV-je?
Toshiba: a BDX2000KE a gyártó első Blu-ray Disc lejátszója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .