Toshiba: a BDX2000KE a gyártó első Blu-ray Disc lejátszója

1. Oldal

A Toshiba a berlini IFA 2009 kiállításon is bemutatja első BDX2000KE típusjelzésű Blu-ray Disc lejátszóját, amit az év végétől kezdenek el forgalmazni Európában is.
Ahogy az várható volt a Toshiba is beállt a Blu-ray Disc lejátszót gyártók sorába, és a berlini elektronikai seregszemle látogatói egy üvegvitrinben meg is tekinthetik első ilyen készüléküket.

Toshiba_BDX2000KE.jpg
A Toshiba BDX2000KE szokványos Blu-ray disc lejátszónak tűnik, amelyet csak a lehajtható előlap emel némiképp kategóriatársai fölé. A BD-Live (Profile 2.0) és Bonus View funkcionalitású készülék a Blu-ray lemezek akár 1080/24p lejátszása mellett támogatja a DivX HD és az AVCHD nagyfelbontású formátumok lejátszását is, mégpedig akár SDHC memóriakártyáról is, melynek nyílása az előlapon található. Ezeken kívül JPG képállományok valamint MP3 és WMA hangfájlok lejátszására is alkalmas a készülék. A szabvány DVD-k teljes HD felbontásra felskálázása ma már alapvető elvárás, ahogy a nagyfelbontású Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio audioformátumok támogatása is, ami azt jelenti, hogy a lejátszó az utóbbiak digitális bitfolyamát és feltehetően akár 7.1 csatornás dekódolt LPCM jelét is kiadja HDMI kimenetén. Ha már ez utóbbinál tartunk, a kimenet kezeli a Deep Color felbontású videojeleket is (az egyelőre nem ismert milyen bitszámig), és működik rajta a gyártó REGZA LINK elnevezésű HDMI CEC vezérlési protokollja is.

A novembertől az USA-ban 250 dollárért (kb. 48.000 Ft) már megvehető BDX2000KE-vel kapcsolatban a Toshiba hivatalos sajtókommünikéje külön kiemeli, hogy az a HD DVD lemezek lejátszására nem, csak Blu-ray Disc lejátszásra alkalmas. Az első Toshiba Blu-ray lejátszó decembertől lesz kapható a német piacon 269 euróért (kb. 74.000 Ft)

Kapcsolódó linkek:

Toshiba: hivatalosan is Blu-ray táborban
Toshiba Blu-ray lejátszó az év végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .