Trinnov Audio: DTS: X Pro a high-end surround processzorokban

A DTS és a Trinnov Audio együttműködésének eredményeként az utóbbi high-end Altitude surround processzorszériában működik majd először a 32 csatornát kezelő DTS: X Pro technológia.


A körülölelő hangzást hangcsatornák helyett a térben szabadon mozgó hangobjektumokkal leíró, úgynevezett objektumalapú surround hangformátum szabványok közül az egyik legelterjedtebb a DTS: X. Egy ilyen hangsáv, a megfelelő dekódolást végző AV erősítő illetve surround processzor és hangsugárzórendszer tökéletes háromdimenziós hangteret teremthetnek.

A legigényesebb kereskedelmi célú DTS: X mozitermekben legfeljebb 64 egyedi hangcsatornát használnak a surround hangkép kialakításához, de az otthoni használatban alkalmazott változat eddig 11.2 csatornára korlátozódott. Trinnov Audio Altitude surround processzorszéria lesz az első, mely támogatja majd a DTS: X Pro technológiát, ami azt jelenti, hogy a processzorok akár 32 önálló hangot megszólaltató csatornát is feldolgozhatnak.

„A Trinnov 2014. óta működik együtt a DTS csapatával, minek eredményeként a CES 2015-ön egy Altitude32 processzorral először mutattak be nyilvánosan egy DTS: X 22.2 rendszert. Szoftveralapú platformunk konzisztensen biztosít lehetőséget, hogy más high-end házimozi-processzorok előtt jelenjünk meg új formátumokkal. A design lehetővé teszi számunkra, hogy a legújabb technológiákat kínálhassuk ügyfeleinknek a lehető legkorábbi elérhetőséggel. Ez volt a helyzet DTS: X esetében, és szorosan együttműködve a DTS-sel, most nagyon elégedetten tudjuk bemutatni a DTS: X Pro-t technológiájuk első licencét. Ez a teljesítmény újabb példája a magas térfelbontás iránti elkötelezettségünknek.”

Az Altitude processzorok tulajdonosai 2019-ben ingyenes frissítésre számíthatnak a DTS: X Pro támogatásához.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .