Samsung The Wall 2019: az új 190 és 556 centis mikro LED TV-k

A Samsung először mutatja be új, a hagyományos TV képernyőkön túlmutató méretű, alakú és konfigurációjú mikro LED The Wall 2019 képernyőket.


A Samsung Electronics Las Vegas-i éves „First Look CES” rendezvényén mutatja be a moduláris mikro LED (microLED) képernyő-technológia terén elért legfrissebb innovációit. A nyilvánosság itt láthatja először az új 190 centis (75”), az 556 centis (219”) The Wall és más különböző méretű, formájú és konfigurációjú moduláris mikro LED képernyőket, melyek a „2019 CES Best of Innovation”, azaz legjobb innováció díj nyertesei.

A CES 2018-on bemutatott és The Wall Professional néven üzleti célokra ajánlott óriásképernyő eddig nagyobb épületekben és szállodákban került kihelyezésre. A várakozásoknak megfelelően a mikro LED technológia intelligens, testre szabható képernyőkkel, mindenféle kategóriában „végtelen lehetőségekkel” idén már az otthoni felhasználók számára is elérhetővé válik.

A Samsung tavaly bemutatott 4K felbontású The Wall képernyője 370 centis (146”) volt. Az ultra-finom osztású félvezetők tokozási eljárása terén elért technikai fejlődésének, s ezzel a mikroszkopikus LED chipek közötti távolság csökkentésének köszönhetően a Samsung létrehozhatta a kisebb, barátságosabb méretű 190 centis (75”) 4K mikro LED képernyőt.

A The Wall 2019 egy 556 centis (219”) moduláris mikro LED képernyőóriás a fogyasztó otthonához és életmódjának megfelelően alakítható. A Samsung Visual Display Enterprise Business Team több mint 100 terméktervezője, UX (felhasználói-élmény) tervezője és marketingese dolgozik azon, hogy a The Wall 2019-ben bekerüljön az otthonokban. A csapat a belsőépítészeti trendek kutatásával kezdte, megvizsgálva a célfogyasztók életmódját és preferenciáit, s ezeket építette be termék a kialakításába.

A design mellett a The Wall 2019 gazdagabb képminőséget biztosít az „AI-Upscaling” – azaz a mesterséges intelligenciával segített felskálázás – technológiának és a 2.000 nit (cd/m2) csúcsfényességnek köszönhetően. A képernyő olyan korszerű életmódfunkciókkal is rendelkezik, amelyek pillanatok alatt átalakíthatják a szobát. A testre szabható felhasználói élmény lehetővé teszi egy úgymond „Feature Wall” létrehozását, amikor a képernyőt egy kiválasztott kép, festmény vagy keretezett műalkotás tölti ki. Alternatív megoldásként számos prémium falfelület, mintázat és más dekorációs opció választható.

Egyszerűsítve a tartalom és képek keresését egy dedikált táblagép kezeli, hogy mi jelenjen meg a képernyőn. Az úgymond kikapcsolt képernyő is fejlett funkcionalitást kínál valósidejű információkat megjelenítve, például óraként, az időjárás változásáról és a környezeti fényerőről.

A moduláris panelekből álló The Wall 2019 bármilyen méretet vagy alakot öltve beboríthatja akár a helyiség egyik teljes oldalfalát. A Samsung megfelelő technológiával optimalizálja a megjelenítendő tartalmat függetlenül a képernyő méretétől és alakjától. Modulok hozzáadásával a mikro LED képernyő felbontása is növelhető állandó képpontsűrűség mellett.

Az optimális látványélményhez támogatott nemcsak a szabványos 16:9 képarányú tartalmak és 21:9 szélesvásznú filmek megjelenítése, de a nem hagyományos képarányoké is kompromisszumok nélküli képminőséggel. A képernyő élethű képet produkálva skáláz fel minden tartalmat, és Zoom-in/Zoom-out (nagyítás/kicsinyítés) funkció biztosítja, hogy az összes tartalom a nézési távolságnak megfelelő méretben jelenjen meg.

Az új Samsung mikro LED képernyőkről egyelőre szinte semmilyen technikai információ nem ismert, ahogy az sem, hogy  mikor és mennyiért kerülnek forgalomba.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .