Új harman/kardon AV erősítők és DVD lejátszó

1. Oldal

Az AVR 5550 és AVR 4550 a finomított mélyhang-menedzsment, az A-BUS® többszobás összekötő rendszer és más újítások révén nagyobb tudású, rugalmasabban használható készülékek. A DVD 30 pedig a cég első DVD-Audio lejátszója.
Röviden az alábbiak jellemzik ezt a két külsejében, szolgáltatásiban és csatlakoztatásában teljesen azonos, csak kimeneti erősítő-teljesítményben eltérő készüléket.

AVR5550.jpg
Megújult 7.1-csatornás AV erősítő koncepció. Nagyáramú, nagy sávszélességű erősítőcsatornák 70 Watt (AVR 5550979) ill. 50 Watt (AVR 4550981) teljesítményt biztosítanak mind a hét csatornában.

Élenjáró digitális hangtechnológia. Mindkettőben a Crystal® CS 49300 DSP processzorát és 24-bites, 192 kHz-es D/A átalakítókat használnak a lehető legfinomabb felbontású, legteljesebb dinamikájú és hanghűségű hangvisszaadás érdekében.

A készülékekben megtalálható a Harman International (nevezetesen a Lexicon) által kifejlesztett saját audio technológia, a VMAx® Virtual Theater hangfeldolgozás és a Logic 7® 7.1 és 5.1. A 96 kHz-es mintavátelezésű dekódolási kapacitású, továbbfejlesztett Logic 7 mind mátrix-kódolt, mind kétcsatornás sztereó felvételekből képes sokcsatornás hangképet reprodukálni, sztereó hátsó surround csatornákat állítva elő. Mindkét vevőerősítő fejlett MP3 dekódolási képességgel rendelkezik.

Tökéletesített mélyhang-menedzsment. Az AV erősítők hármas keresztváltó (Triple Crossover) rendszere a legkorszerűbbek közé tartozik. Lehetőséget biztosít a hallgató számára, hogy három különböző keresztváltási frekvenciát állítson be a front, a center és a surround hangsugárzókhoz, tökéletesen illesztve a hangkimeneteket minden sugárzókészlethez.

Egyedülálló vezérelhetőség és összeköthetőség. Az AVR 5550 és AVR 4550 átfogó analóg audió és videó összekötési lehetőséget biztosít, közte szélessávú kapcsolt komponens videó, több S-Video és kompozit videó bemenetet és kimenetet, valamint 7.1-csatornás audio bemenetet és előerősítő kimenetet. Koaxiális és optikai digitális bemenetből kettő-kettő található a hátlapon és egy-egy az előlapi AV csatlakozók mellett. Egy RS-232 port biztosítja a külső számítógépes vagy AMX, Crestron stb. vezérlést.

Kifinomult többzónás/többszobás technológia. Több szoba rugalmasan megválasztható erősítése érdekében külön audio jellel látható el a független erősítő szekció. Mindkét harman/kardon vevőerősítőbe beépítették az A-BUS Ready® rendszert, mely lehetővé teszi, hogy a külső zóna erősítője tetszőleges külső jelet szólaltasson meg.

DVD30_480.jpg
A DVD 30984 lejátszó a cég válasza a növekvő számú DVD-Audio lemez keltette piaci igényre, ráadásul ezt az igényt a videó- és audiojelek tisztaságának mániákusai számára is megfelelő szinten igyekszik kielégíteni. A lejátszó szinte minden lemeztípust és azokon előforduló műsorformátumot képes képpé és hanggá alakítani legyen az DVD-R/RW, DVD+R/RW, Audio CD, VCD, SVCD vagy CD-R/RW-n rögzített MP3, Windows® WMA tömörített zene vagy JPEG képfájl.

A világon először ez a készülék kínál teljes, keresztváltási frekvencia beállítást biztosító mélyhang-menedzsment rendszert, mérőjellel segített kimeneti szintbeállítást, késleltetés-kalibrációt, széles lehetőséget teremtve a legkülönbözőbb hangsugárzó összeállításhoz és lehallgatási körülményekhez illesztésnek.

A hangminőségről 3 Wolfson WM8740 24-bit/192kHz audio D/A konverter rendkívüli felbontása és hangpontossága gondoskodik, a képminőséget pedig a valódi NTSC és PAL jelre is kész progresszív letapogatású kimenet videojel határozza meg.

A csatlakozók között 5.1-csatornás audio, sztereóra lekevert fejhallgató, kompozit, S-Video, komponens és direkt RGB (SCART) kimeneteket találunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .