Új LG TV-k a láthatáron

1. Oldal

Tegnap a sajtó és a forgalmazók számára tartott reprezentatív műsor keretén belül az LG Electronisc Magyar Kft. bemutatta 2004-es MDP és Lafinion TV-it.
A rendezvényről egy külön cikkben számolunk be, most röviden íme a legfontosabb tudnivalók az új készülékekről, melyek rövidesen kaphatóak lesznek a nagy elektronikai áruházakban.

MDP TV-k elnevezéssel kínálja az LG DLP-s és LCD-s hátulról vetítős készülékeit. A már jó ideje kapható 1024×576 pixel felbontású „Matterhorn” DMD-re épülő RE-44SZ21RD987 elődjénél hosszabb lámpaélettartamot és PAL progresszív komponens bemenetet is kínál.

LG RZ-48SZ40RB
A mélyfekete vagy gyöngyházszürke színekben is megjelenő RZ-48SZ40RB belsejében 1280×720 pixeles LCD panelek (3 db) állítják elő a vetített képet. A 720 soros progresszív képfrissítés révén nagyfelbontású képek megjelenítésére alkalmas készüléken van két YUV komponens és 3 db SCART bemenet, valamint az ismertető további S-Video és XGA felbontású PC bejáratot is ígér. A kép a képben funkció természetes szolgáltatás ebben a kategóriában. Az opcionális állvány és a külső álló hangsugárzók szépen harmonizálnak a készülékkel, mely utóbbiak 2×10 Watt teljesítménnyel és virtuális Dolby 3D surround hangzással valószínűleg önállóan is képesek megfelelő térélményt nyújtani.

Az új képcsöves TV család a Lafinion is igen „trendi” külsőt kapott és belsejében is fejlett technológia rejtőzik. Az LG/Philips közös fejlesztésű képcsövein a gyártó által FINE System-nek titulált képjavító elektronika igyekszik minél tökéletesebb képet produkálni. A rendszer elemei a Sony DRC technológiájának LG által továbbfejlesztett mozgáskompenzálású, remegésmentes 100 Hz-es képfrissítés (DPR 100), a mozifilmek TV szabványnak megfelelő képváltásra történő átalakítás (REAL CINEMA), a digitális kontúrkiemelés (SUPER DETAILED), a színtelítettség és fényerősség külső fényviszonyokhoz automatikusan igazodó dinamizálása (COLOUR EYE) és a digitális képzaj csökkentés (NOISE BUSTER). Ezek mellett digitális fésűszűrő, dinamikus fókusz és két tuneres kép a képben teszi teljessé a technológiai arzenált.

LG Lafinion82W
A 82 centis képátlójú 16:9-es Lafinion82W és a 72 centis 4:3-as Lafinion72 virtuális Dolby Surround hangzást produkál két hangszóróval és mélyhang sugárzóval (2x10W + 20W). A készülékek formatervébe szervesen illeszkedik az opcionálisan kínált állvány. Az ajánlott fogyasztói árak (a legnagyobb Lafinion 420.000 Ft, a 72 centis 290.000 Ft) ismertek, de biztos, hogy ezeknél olcsóbban kerülnek majd a polcokra a készülékek, melyek igen kedvesek lesznek majd az „ár érzékeny”, de mégis minőségi termékre vágyó vásárlók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .