Új, megfizethető anamorfikus lencse a Schneider Optics-tól?

1. Oldal

A Schneider Optics CDA 1.33X EL professzionális minőségű anamorfikus lencsével a gyártó szerint a hasonló megoldások árának harmadáért lehet az arra alkalmas 16:9-es képmodulátorú vetítőkkel is 2,35:1 képarányú Cinemascope képet vetíteni.
Az új Schneider Optics Cine-Digitar Anamorphic (CDA) 1.33X EL előtétlencse, azt a célt szolgálja, hogy a 2,35:1 képarányú, de a megfelelő vetítő 16:9-es képmodulátorán függőlegesen széthúzott képet újra az eredeti szélesvásznú „Cinemascope” képpé nyomja össze, mint ahogy azt minden hasonló anamorfikus lencse teszi.

Schneider_CDA 1.33x EL.jpg
A CDA 1.33X EL lencse bármely DLP, LCD, LCOS, (D-ILA) vetítőhöz alkalmazható, amelynek képmodulátora kisebb 33 mm-nél, anamorfikus faktora 1,33-szeres (azaz 33%-kal nyomja össze a képet), nagyítása pedig egyszeres. Az 1,2 kg-os, 122 mm külső átmérőjű és 98,5 mm hosszú lencse két csoportban 4 hengeres elemből áll, manuális fókuszgyűrűje van, a fény 96,5%-át átengedi és a Schneider Kino-Linear, Kino-Torsion elektromos lencsemozgató szerelvényeiben is alkalmazható.

Brian Ludvigsen a Schneider Optics házi-mozi üzletágának eladási menedzsere szerint: „Miközben más high end anamorfikus elemeket gyártunk csapatunk felismerte, hogy fontos költséghatékony alternatívát kínálnunk e jelen gazdasági helyzetben. Az új Cine Digital 1.33X EL lencse ideális lehet az alacsonyabb árfekvésű, népszerű projektorokhoz.”

Az új lencsét is Németországban gyártják a Schneider Kreuznach más díjnyertes optikai termékeivel együtt, de a kiadott sajtójelentésből csak a legfontosabb nem derül ki, hogy mennyibe is kerül majd a CDA 1.33X EL.

Az ismert, hogy a gyártó nagyon hasonló tudású CDA 1.33X M anamorfikus lencséje Európában körülbelül 1,7 millió forintnak megfelelő külföldi fizetőeszközbe kerül. (Hazai forgalmazója még nincs a gyártónak.) Ha tényleg ennek az összegnek a harmadáért (kb. 570 ezer Ft) lehetne megkapni ezt a lencsét, még akkor is nagyjából ugyanannyiba kerülne, mint egy átlagos teljes HD felbontású vetítő, és akkor még a további szerelvények árával nem is számoltunk.

Kapcsolódó link:

Panamorph lencse megfizethető áron

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .