Panasonic DMP-BDT100: új, megfizethetőbb Blu-ray 3D lejátszó

1. Oldal

A Panasonic DMP-BDT100 Blu-ray 3D lejátszó most mutatkozik be a berlini IFA kiállításon, de rövidesen már idehaza is kapható lesz a kiváló kép- és hangminőségét valamint ár-érték arányt ígérő készülék.

A DMP-BDT1004286 lesz tehát a Panasonic legújabb és egyben legkedvezőbb áru asztali Blu-ray 3D lejátszója. Továbbfejlesztett „UniPhier” videoprocesszorának számítási teljesítménye révén a lejátszó könnyedén boldogul a másodpercenként 24 bal- és jobbszembe szánt teljes HD felbontású kép feldolgozásával. A gyártó „PHL Reference Chroma Prozessor Plus” és optimalizált „P4HD” képalkotó technológiái pontos színvisszaadást, zavartalan mozgásmegjelenítést és éles, részletes – a szabványfelbontású DVD-ket 1080p-re felkonvertálható – képet nyújtanak a 2D és 3D filmek esetében egyaránt. Az integrált Dolby Digital Plus, Dolby True HD és DTS HD dekódolás pedig a filmek kiváló hangminőségét is garantálja.

Panasonic_DMP-BDT100EG.jpg
A DMP-BDT1004286 a Blu-ray mellett természetesen a DVD és CD lemezeket is lejátssza, sőt SD-XC kártyaolvasón és USB bemeneten át tárolóeszközök, nagyfelbontású videokamerák vagy fényképezőgépek tartalmait is kezeli. Így képes lejátszani az AVCHD formátumú videókat és a nagyfelbontású JPEG képeket valamint a DivX HD Plus, MKV-HD videókat és az MP3 audiófájlokat is. A DLNA kompatibilitásnak köszönhetően az otthoni hálózaton át PC-n vagy hálózati szerveren tárolt videók, képek és hangok is elérhetőek a DMP-BDT1004286-al. Sőt a készülék hálózaton át csatlakozva a Panasonic valamelyik Blu-ray felvevőjéhez, az azon rögzített TV műsorokat is képes lejátszani. A hálózati csatlakozás nemcsak Ethernet LAN porton át, de az opcionális DY-WL10 USB-s WiFi adapteren át is lehetséges.

A hálózati kapcsolaton át a tavaly elindított VIERA CAST online szolgáltatás révén külön számítógép nélkül videós és egyéb információs tartalmak, valamint képfájl-megosztók érhetőek el a DMP-BDT1004286-al.

Az új lejátszó igazából csak a csatlakoztatást tekintve tér el a drágább DMP-BDT3004287-tól, ugyanis kettő helyett csak egy 1.4a verziójú HDMI kimenete van, és nincs 7.1 csatornás analóg audiokimenete sem. A VIERA LINK (HDMI-CEC) vezérlési protokollnak köszönhetően azonban gyerekjáték a készülék együttes kezelése egy HDMI kábellel csatlakozó VIERA TV-vel.

A DMP-BDT1004286 várhatóan szeptembertől már hazánkban is kapható lesz.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: kész az első házi 3D kamkorder
Panasonic: jönnek a további 3D plazma TV-k és képernyők
Panasonic: termékbemutató 2010
Panasonic: 2010-es LCD TV-k már LED háttérvilágítással is
Panasonic: áprilisban jön a DMP-BDT300 Blu-ray 3D lejátszó
Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .