Új VIA chip energia-hatékony 1080p HD video lejátszáshoz

1. Oldal

A VIA VX855 Media System Processor (MSP) mindent egyben chipkészlete a kisméretű és hordozható PC-k 2D/3D grafikai, videó dekódolási és audio vezérlési igényeit szolgálja ki nagyon alacsony, mindössze 2,3 watt TDP energia-felvétellel.
A növekvő mennyiségű nagyfelbontású (HD) filmek, TV műsorok és egyéb videotartalmak PC-s lejátszása, azok nagy bitsebessége miatt komoly kihívást jelent a kisméretű és hordozható kis fogyasztású PC rendszerek jelfeldolgozási kapacitása számára.

VIA_VX855.jpg
Először a VIA VX855 MSP kínálja a H.264, MPEG-2/4, DivX és WMV9 video szabványok teljes hardver gyorsítását, lehetővé téve a nagy bitsebességű 1080p HD videók zavartalan lejátszását. A korszerű videodekódolást kis mérettel és alig 2,3 wattos „thermal design power (TDP)” teljesítményfelvétellel kombináló MSP kiváló lehetőséget nyújt kis fogyasztású, kisméretű hordozható berendezések, különösen mini-notebook PC-k megvalósítására, melyek így valósi 1080p HD videó lejátszására lesznek képesek.

A chip minden fontosabb operációs rendszert támogat, köztük a jövőbeli Microsoft Windows 7-et is. A VIA VX855 MSP a modern chipkészlet északi- és déli hídjának minden élenjáró funkcióját egy 27×27 mm-es chipbe integrálja, mely így a versengő kétchipes implementációk szilíciumfelületének több mint 46%-át megspórolja. Ez a miniatürizáció és a kiterjedt teljesítmény menedzsment, valamint az, hogy a VIA VX855 nem igényel ventilátoros hűtést, lehetővé teszi a rendszertervezők száméra, hogy még kisebb, könnyebb és még hordozhatóbb készüléket hozhassanak létre.

A VIA VX855 MSP nagyteljesítményű DDR2 memóriavezérlőt, 400/800MHz FSB processzor interfészt és kiterjedt be-/kimeneti kezelést (6xUSB 2.0, SDIO, UART, SPI, LPC és SMBus) integrál a chipbe. Az intergált VIA Chrome9 HCM 2D/3D grafikus processzor és a VIA Vinyl HD Audio kontroller (8 HD csatorna akár 32-bites, 192kHz-es mintavételi frekvenciával), valamint az LCD and CRT display interfész számos multimédia lejátszási lehetőséget tesz lehetővé.

Kapcsolódó link:

Intel: médiaprocesszor internetes szórakoztatóelektronikai termékekhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .