Onkyo: új AV vevőerősítők Dolby Pro Logic IIz dekódolással

1. Oldal

Már áprilisban megjelennek az európai piacon a Dolby Pro Logic IIz dekódolással a hangtérhez magassági dimenziót adó Onkyo TX-SR607, TX-SR577 AV vevőerősítők, továbbá két új alapmodell, a TX-SR507, TX-SR307.
Az év eleji CES-en mutatta be a Dolby a sokcsatornás hangrendszert magassági hangösszetevővel kiegészítő Dolby Pro Logic IIz dekódolási eljárását, mely elsőként az Onkyo TX-SR607 és TX-SR557 AV vevőerősítőkbe épül be.

TX-SR607_front.jpg
A két új középkategóriás modell hét végfokozatából kettő úgy is konfigurálható, hogy azok egy úgynevezett „Front High” (front magassági) hangsugárzó párt hajtsanak meg, amelyekből a hangsáv nem irányított hangjai szólalnak meg a vertikális dimenzióban.

Az összes új Onkyo alap- és középkategóriás AV vevőerősítőben működik az Audyssey 2EQ™ mérőmikrofonos hangsugárzó kalibráló és teremakusztikai korrigáló rendszer, csakúgy mint a hangerőt stabilan tartó Dynamic Volume™ és a frekvencia-átvitelt, valamint a surround csatornák szintjét is a hallgatás hangerejéhez optimalizáló Dynamic EQ™.

Mindegyik új modellnek négy, kifejezetten a játékokat szolgáló DSP módja van (Rock, Sports, Action, és Role Playing Game)

A belépőszintű 5.1 csatornás TX-SR307 vevőerősítő kapcsolható, 1080p jeleket is áteresztő, 1.3a verziójú HDMI csatlakoztatást (3 be-, 1 kimenet), Dolby Digital/DTS dekódolást, és a hordozható zenelejátszókhoz 3,5mm-es előlapi Mini Jack bemenetet kínál. A TX-SR307 ára 299 euró (kb. 89.000 Ft) lesz.

Az ugyancsak 5.1 csatornás TX-SR507 már a DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Express, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus hangformátumok dekódolására is képes, melyek bitfolyamait a négy 1.3a verziójú HDMI bemeneten át képes fogadni. Ez a modell már rendelkezik az Onkyo új UNIVERSAL PORT sokpólusú bemenetével, amelyhez iPod/iPhone dokkoló (UP-A1) vagy külső DAB+ rádióvevő (UP-DT1) csatlakoztatható. Az erősítő képes egy 2. zónát is független jellel meghajtani vonalkimeneten át vagy erősítve. A TX-SR507 399 euróba (kb. 119.000 Ft) kerül majd.

A TX-SR557 tulajdonképpen a TX-SR507 hét végfokkal rendelkező változata, mely persze már tartalmazza a Dolby Pro Logic IIz dekódolást is. A végerősítők a kettős erősítésre (Bi-Amp) és 2. zóna meghajtására is konfigurálhatóak. A TX-SR557-ért 499 eurót (kb. 149.000 Ft) kérnek majd.

TX-SR607_csatik.jpg
A középkategória legtöbbet tudó modellje a 7.2 csatornás (kéttős mélysugárzó kimenetű) TX-SR607, mely természetesen minden eddig említett tudással fel van vértezve. Az AV vevőerősítő minden analóg videojelet képes 1080i digitális videojellé konvertálni és Faroudja DCDi Edge váltott-sorosból progresszív képfrissítésre konvertáló videoprocesszort is építenek bele. A készülék hátlapján öt, alumínium előlapján pedig még egy HDMI bemenet van. A TX-SR607 ára 599 euró (kb. 178.000 Ft) lesz.

A hazai forgalmazással kapcsolatban még várjuk az információkat.

Kapcsolódó link:

Dolby: magassági dimenzió a Pro Logic IIz-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .