Újabb médiaóriás indít streaming szolgáltatást 2019-ben

Az AT&T által felvásárolt Time Warner – új nevén a WarnerMedia – streaming szolgáltatást indít 2019 végén, mely a HBO, a Turner, a Warner Bros. és más filmstúdiók tartalmait kínálja majd.


A Variety cikke szerint az AT&T érdekeltségébe tartozó WarnerMedia is beszáll a közvetlenül a fogyasztóknak szánt streaming tartalomszolgáltatás globális piacára.

A Time Warner felvásárlásával az AT&T kezébe került a HBO, a Turner, a Warner Bros. és más tartalmakat előállító stúdiók, és velük többek között olyan filmsorozatok és franchise-ok, mint a Harry Potter, a Trónok harca (Game of Thrones) és az Agymenők (Big Bang Theory), valamint a DC Comics filmjei.

A WarnerMedia erre a megszerzett tartalomkínálatra alapozza új streaming szolgáltatását, amit 2019 negyedik negyedévében tervez elindítani, méghozzá világszerte közvetlen versenyt kezdeményezve a Netflix ellen. Ha sikerül tartani a tervezett határidőt, akkor az új szolgáltatás szinte egyszerre indul majd a Disney hasonló szolgáltatásával.

A Vanity Fair konferenciáján John Stankey a WarnerMedia vezérigazgatója beszédében azt mondta: „Ma bejelentettük annak terveit, hogy 2019 negyedik negyedévben egy új, közvetlen fogyasztói streaming szolgáltatást indítunk. Ez az AT&T/Time Warner fúzió egy újabb előnye, és elkötelezettek vagyunk egy vonzó és versenyképes termék elindításában, ami már meglévő üzleti tevékenységeink kiegészítéséül szolgál, és segít bővíteni elérésünket új szórakoztató választékot kínálva a WarnerMedia filmek, tévésorozatok, dokumentum- és animációs-filmek kollekciójával, melyeket a fogyasztók szerte a világon szeretnek. Arra számítunk, hogy olyan lenyűgöző terméket hozunk létre, ami segít a forgalmazóknak növelni jelenlegi csomagjaik fogyasztói elfogadottságát, és segít számunkra minél több ügyfelet elérni.”

John Stankey azt is mondta, hogy a WarnerMedia tartalomköltése „versenyképes” lesz a Netflix-hez képest, mely utóbbi évente egyes források szerint 8 mások szerint 12-13 milliárd dollárt (kb. 2.200 illetve 3.600 milliárd Ft) költ tartalmakra.

Az új streaming szolgáltatás részét képezik majd a HBO tartalmai is, de azt egyelőre nem tudni, hogy miként érinti ez majd a jelenlegi HBO Go és HBO Now szolgáltatásokat, mely utóbbi havi 15 dolláros (kb. 4.200 Ft) áránál az új szolgáltatás drágább lesz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .