Disney: olcsóbb streaming szolgáltatást és új filmeket ígér a stúdió

A Disney jövőre saját streaming szolgáltatást indít, és a cég tartalmi terveiről nyilatkozó vezérigazgató, Bob Iger szerint az a Netflixnél „lényegesen olcsóbb” lesz.


Disney 2019-ben tervezi elindítani az USA-ban a fogyasztónak szánt streaming szolgáltatást, amit aztán globálissá kíván bővíteni. A cég már augusztusban bejelentette szándékát, hogy lezárhassa megállapodásait az olyan partnerekkel, mint a Netflix.

Ezzel a Disney a jelenleg már több mint 100 milliós és egyre bővülő előfizetői táborral rendelkező Netflix közvetlen versenytársává válik. A CNET riportjában a cégvezér Bob Iger azt nyilatkozza, hogy alacsonyabb árral száll versenybe.

„Azt mondhatom, hogy a terv a Disney részéről, hogy azt (a tervezett streaming szolgáltatást) lényegesen alacsonyabbra árazzuk, mint ahol a Netflix van. Ez részben azt a tényt tükrözi, hogy az lényegesen kisebb volumenű lesz. A márkák és a franchise (jogok) miatt sok magas minőség lesz majd azon, amiről beszélünk. De egyszerűen kisebb mennyiséggel indul el, és az ár ezt fogja tükrözni.”

A nyilatkozat második fele arra utal, hogy bár a Disney rendelkezik a Lucasfilm, a Pixar és nagyrészt a Marvel filmjogaival és a 2019-ben induló streaming szolgáltatás magas minőségű tartalomtárral rendelkezik majd, de az közel sem lesz olyan széles, mint amit a Netflix kínál.

Disney azt is megerősítette, hogy megállapodást kötött a Csillagok háborúja: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi) író-rendezőjével Rian Johnsonnal egy új Star Wars trilógia megalkotására. Emellett további filmekkel és tévéműsorokkal igyekszik a cég gazdagítani a streaming szolgáltatást.

Disney elsődleges célja tehát az lesz, hogy erős tartalomkínálattal és vonzó árral minél több előfizetőt vonzzon streaming szolgáltatásához. A cég ugyanakkor egyelőre nem nyilatkozik arról, hogy új szolgáltatása miként fogja érinteni kapcsolatát a mozisokkal, és a 90 napos moziforgalmazási kizárólagosságot, az úgynevezett „ablakot”.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: 8 milliárd dollárra emelt költségvetés 2018-ra
Saját streaming szolgáltatást indít a Disney, filmjei lekerülnek a Netflixről
Christopher Nolan szerint „eszetlen” a Netflix filmstratégiája
A Disney is kiadja első filmjét Ultra HD Blu-ray lemezen
Hollywoodi stúdiók a filmek korábbi otthoni elérhetősége mellett
Töretlen a streaming tartalomszolgáltatások térnyerése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .