Sony HT-ST5000: itt a HDMI eARC frissítés

A Sony eARC funkciót támogató firmware-frissítést tett közzé HT-ST5000 hangprojektorához, ami így a veszteségmentes hangformátumokat is fogadja a TV-ktől.


A HDMI 2.1 szabvány nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciója az eddigiek mellett a Dolby TrueHD, a DTS-HD Master Audio, a Dolby Atmos és DTS:X valamint a sokcsatornás PCM tömörítetlen audioformátumok továbbítását is lehetővé teszi.

A Sony HT-ST5000 csúcs hangprojektora a napokban megjelent firmware-frissítéssel válik alkalmassá az eARC funkcióra, és fogadhatja a legkorszerűbb hangformátumokat tévékészülékektől, mint amilyenek a márka új csúcskategóriájú AF9 és ZF9 készülékeitől, melyek az első eARC-t támogató TV-k.

A Sony két további hangprojektora, a HT-ZF9 és a HT-XF9000 is képesek lesznek majd az eARC funkcióra.

Azzal, hogy mind a TV, mind a hangprojektor tudja az eARC funkciót, az előbbi a legmagasabb minőségű audioformátumokat is képes továbbítani az utóbbinak, akár egy a TV-hez csatlakoztatott Blu-ray lejátszótól is. Vagyis a forráskészülékek jeleit nem kell többé a hangprojektoron átvezetni, és a TV-ben működő streaming tartalomszolgáltatások alkalmazásai is kiküldhetik a tömörítetlen hangsávjukat, ha az támogatott.

Az M40.R.0444 verziószámú firmware-frissítéssel a Sony HT-ST5000 az első az eARC funkciót támogató hangprojektor. Mások mellett a Bose, a Bluesound és a Sennheiser is bejelentette már eARC kompatibilis hangprojektorát, melyek hamarosan elérhetőek lesznek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .