ViewSonic Pro9000: egy izgalmas 1080p lézer/LED vetítő

1. Oldal

A ViewSonic Pro9000 teljes HD felbontású vetítője lehet az első megfizethető házi szórakoztatási célra használható projektor, amelyben lézer és LED hibrid fényforrást alkalmaznak.


Nagyjából három éve jelent meg a piacon a világ első LED fényforrású 1080p házi-mozi vetítője a Vivitek H9080FD4173, később a SIM2 MICO 50 LED-es DLP házi-mozi vetítője is kapható lett, az idei újdonság pedig a SIM2 M.150 LED fényforrású DLP 3D házi-mozi vetítő. Az említett modellek magas árukkal nem számíthatnak tömegpiaci sikerre. A LED-es zsebvetítők és az elsősorban prezentációs vagy oktatási célokat kiszolgáló lézer/LED hibrid fényforrású vetítők megjelenése nyilvánvalóvá tette, hogy az új technológia rövidesen a házi-mozi és szórakoztató célú projektorokban is felváltja a higanygőz lámpákat.

ViewSonic Pro9000.jpg
A ViewSonic a június közepi InfoComm kiállításra időzített bejelentése szerint rövidesen piacra viszi „a világ első Full HD 1080p házi-mozi lézer/LED projektorát” a Pro9000-et. Ennek Nichia NDB7775 kék lézerből plusz Luminus PT54 vörös/zöld LED-ekből álló hibrid fényforrása élénk és gazdag színeket valamint a higanygőz lámpák normál fényénél szélesebb színtartományt biztosít. Az új technológia hosszabb, akár 20.000 órás fényforrás élettartamot, nagyobb energia- illetve költségmegtakarítást eredményez, és természetesen azonnali be- illetve kikapcsolást tesz lehetővé.

A Pro9000 16,5 mm-es DMD képmodulátora 1920×1080 pixel felbontású. A vetítő 1.600 lumen fényáramot és 100.000:1 kontrasztarányt valamint az otthoni használathoz illeszkedő sokoldalúan szín üzemmódokat nyújt, és kivételes színhűséget ígér.

A ViewSonic által egyelőre még nem véglegesített specifikációja szerint a vetítőbe hangszórót is építenek és minden olyan csatlakozó megtalálható lesz rajta, ami ma elvárható.

Kapcsolódó linkek:

REDray: 4K projektor lézer fényforrással igényeseknek
Optoma LED és lézer fényforrású vetítők
SIM2 M.150: új LED fényforrású DLP 3D házi-mozi vetítő
Lézer fényforrású vetítők a BenQ-tól
Már kapható a SIM2 MICO 50 LED-es DLP házi-mozi vetítő
Újabb világelső LED fényforrású 1080p házi-mozi vetítő
LED-ek a DLP vetítéstechnikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .