Intel: új Core CPU-k HD filmletöltés és Blu-ray 3D támogatással

1. Oldal

Az Intel a CES-re időzítve indítja útjára a beépített vizuális és más funkciókat, a tartalomvédetten letöltött HD filmek megtekintését – akár a laptopról a HDTV-re átsugározva – támogató 2. generációs Core processzorcsaládját.
Az Intel számos meglepő új funkciót, szolgáltatást és partnereket hozott össze az új processzorcsalád bevezetése kapcsán. A 2. generációs Core processzorok első ízben kombinálnak egyetlen chipen vizuális és 3D grafikai technológiát élenjáró teljesítményt nyújtó több mikroprocesszor maggal. Az új processzorokba intehrált új felépítésű „Intel HD Graphics” jelentős grafikai teljesítménynövekedést biztosít az előző generáció grafikájához képest nagyfelbontású média-feldolgozáshoz és napjaink videojátékaihoz. A chipek jobb teljesítményük ellenére is kiváló akkumulátor élettartamú, és vékonyabb, könnyebb innovatívabb laptopok és PC-k tervezését teszik lehetővé.

Intel_CORE_i3-5-7.jpg
Az új processzor grafikus technológia olyan területekre összpontosít, ahol manapság az emberek a legtöbb számítástechnikai teljesítményt igénylik: a nagyfelbontású (HD) videók, fotók, a legújabb játékok, a multi-tasking valamint az online közösségi kapcsolattartás és multimédia.

Sokak számára meglepetés a következő generációs PC és laptop processzorok új funkciója, az „Intel Insider”, amivel a fogyasztók valódi nagyfelbontású filmekhez férhetnek majd hozzá. A funkcióval egyszerűen és hardveres tartalomvédelmmel tölthetőek le és nézhetőek meg teljes HD felbontású filmek a laptop vagy PC jóvoltából. Az együttműködő hollywoodi és bollywoodi stúdiókkal és az olyan tartalomszolgáltatókkal, mint a CinemaNow, a Dixons Retail plc, a Hungama Digital Media Entertainment, az Image Entertainment, a Sonic Solutions, a Warner Bros. Digital Distribution és mások, az Intel a funkció védett környezetet teremt a prémium tartalmak terjesztéséhez, tárolásához és lejátszásához. Mindez lehetővé teszi a tartalomtulajdonosok és szolgáltatók számára, hogy több filmet jelentethessenek meg online nagyfelbontásban, akár a DVD/Blu-ray kiadás megjelenésének napján. A HD prémium tartalmak „Intel Insider” technológia használatával történő kereskedelmi forgalmazása várhatóan 2011 első negyedévében kezdődik az USA-ban.

A cég díjnyertes „Intel Wireless Display (WiDi)” technológiájának új, 2.0-ás verziója már 1080p HD és védett tartalmak vezeték-nélküli továbbítását is biztosítja azok számára, akik ezeket a laptop helyett a távolabb lévő TV képernyőjén szeretnék megnézni. A védett tartalom származhat akár az internetről akár a lejátszott Blu-ray vagy DVD lemezről.

Egy másik, az új processzorcsaládba épített egyedülálló vizuálisélményt nyújtó elem az „Intel Quick Sync Video”. Ez a beépített hardveres gyorsítás a videók szerkesztésének és megosztásának idejét órákról percekre rövidíti. A Core i3, i5 és i7 processzorok továbbfejlesztett 2.0-ás „Intel Turbo Boost Technology” funkciója automatikusan átcsoportosítja processzormag és a grafikus processzor erőforrásokat a teljesítmény gyorsítása érdekében, így ott és akkor biztosít azonnali teljesítménynövekedést a felhasználónak, ahol és amikor arra szükség van.

További új chip funkció az „Intel InTru 3-D”, amely lehetővé teszi 1.4a verziójú HDMI csatlakozón keresztül 3D TV-n a sztereoszkópikus képmegjelenítést is.

Kapcsolódó link:

Intel: új médiaprocesszor internetes TV-kbe és más készülékekbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .