Xbox: a következő konzolgeneráció a legnagyobb technikai ugrást ígéri

Az idén megjelenő megújuló Xbox Series X/S mellett a következő konzolgeneráció lesz az eddigi „legnagyobb technikai ugrás” a Microsoft szerint.


Egy speciális hivatalos Xbox podcast kiadásban illetékesek osztják meg friss terveiket arról, hogy miként igyekeznek még több játékot még több emberhez eljuttatni világszerte. Ennek része, hogy a tervek szerint néhány korábban exkluzív Xbox játékot más platformokon is elérhetővé tesznek, így a PS5 és a Switch konzoloknak is átadnak.

Xbox-Podcast-2024

Az új Xbox konzolgeneráció hardverével kapcsolatban Sarah Bond, az Xbox elnöke az mondta: „Több minden várható. A hardverek terén néhány izgalmas dolog jön, amit az idei ünnepek alatt osztunk majd meg. Invesztálunk a következő generáció terveibe is. Amire ott igazán koncentrálunk, az az, hogy a valaha látott legnagyobb technikai ugrást valósítsuk meg a hardvergenerációban, ami jobbá teszi azt a játékosoknak és jobbá teszi a játékalkotók és az általuk kialakított elképzelések számára.”

Tavaly már kiszivárgott, hogy még idén megérkeznek az áttervezett és megújított Xbox konzolok, a Series X (lemezmeghajtó nélkül 2TB tárhellyel) és az Xbox Series S (1TB tárhellyel).

Az új Xbox konzolgenerációt illetően is szivárogtak már ki részletek tavaly. Az alábbi Microsoft dokumentum szerint: „A kifejlesztett következő generációs hibrid játékplatform képes a kliens és a felhő együttes erejét kihasználni, hogy elmélyültebb és teljesen új játékélményt nyújtson. A valós idejű játékra és az alkotókhoz optimalizálva új a kliens hardver puszta képességein túlmutató teljesítményszinteket teszünk lehetővé.”

xbox hibrid konzol hardver 2028

A dokumentum szerint a Microsoft áttér ARM architektúrára, új generációs sugárkövetést (DirectX Raytracing) és szuperfelbontást készül alkalmazni, amihez nagy teljesítményű neurális processzoregységre (NPU) van szükség.

A 4K/120Hz nem, de a 4K/240Hz képfelbontás és képsebesség tényleg nagy előrelépés lenne. A HDMI 2.1 szabvány a veszteségmentes Display Stream Compression (DSC) tömörítéssel támogatja a 4K/240Hz-et a gyártók pedig már készek olyan 240Hz-es képfrissítésű 4K TV-ket kínálni, amelyek felváltják a jelenlegi, a függőleges felbontást megfelező 240 Hz-es TV-ket.

A tavaly kiszivárgott dokumentumokból az is kiderül, hogy a Microsoft tervei szerint az Xbox következő konzolgenerációja 2028-ban jelenne meg.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .