Xbox: lesz optikai lemezmeghajtó az új konzolban

A Microsoft illetékesei szerint a következő Xbox konzolban is lesz optikai lemezmeghajtó, mert a fizikai adathordozó milliónyi ember által kedvelt választás.


Phil Spencer a Microsoft játékkonzolokért felelős főnöke megerősítette, hogy az egyelőre csak „Project Scarlett” néven emlegetett új Xbox is tartalmaz majd lemezmeghajtót

A GamesIndustry.biz számára nyilatkozó Spencer cége azon törekvését hangsúlyozza, hogy szolgáltatásaikkal mindig is választási lehetőséget igyekeznek nyújtani a játékosoknak, és ez az új Scarlett projekt gépre is vonatkozik. Úgy véli, vannak előnyei a digitális (online) játékszolgáltatásnak, de a cég nem kényszeríti teljesen erre a felhasználókat.

Spencer nyilatkozata szerint: „Igen (a fizikai lemezek, a jövőnk része). Tudjuk, mert látjuk, hogy egyre több játékos vásárol digitálisan. Tapasztalatból úgy gondoljuk, hogy bizonyos esetekben, különösen, ha távol vagyok a konzolomtól, és minden a merevlemezen van, a jogosultságok mind ott vannak, (és) vannak más forgatókönyvek, amelyeknél (a digitálisan vásárolt játék) az egyszerű. De tudjuk, hogy vannak még lemezeik az embereknek.”

„Tehát még akkor is, ha olyasmiket adunk ki, mint az Xbox One S All-Digital Edition, az elnevezéssel nagyon világosak vagyunk, mert nem próbálok senkit megzavarni, ha olyasvalaki vagy, aki lemeztárakkal rendelkezik, vagy így akarja megszerezni a tartalmat, akkor az Xbox One S-t kell megvásárolni, nem pedig az Xbox One S All-Digital-t …, ezért tesszük bele az elnevezésbe, és igen, tudom, hogy ez azt is mondja SAD” (az S All-Digital szavak kezdőbetűiből, és így szomorút is jelentszerkesztő).

„Nagyon egyértelmű akarok lenni, mert nem próbálok senkit megzavarni, hogy mik a lehetőségek. Választási (lehetőséget) akarok adni az embereknek, és jelenleg a fizikai (műsorhordozó) olyan választás, amit emberek milliói szeretnek.”

Hasonlóan nyilatkozott Matt Booty is az Xbox Game Studios főnöke, aki az Eurogamer számára adott nyilatkozatában azt mondta: „A Scarlett-nek lesz optikai lemezmeghajtója. Még mindig vannak otthon filmek fizikai hordozón – nem sok, de néhány kedvencem. Tudjuk, hogy az embereknek van egy kötődése lemezen megvenni a játékokat, gyűjteményt felépíteni.”

A nyilatkozók ugyan nem említik, de minden bizonnyal Ultra HD Blu-ray lemezek lejátszására is alkalmas lemezmeghajtó kerül majd az új Xbox konzolba, ugyanúgy ahogy a versenytárs Sony PlayStation 5-be is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .