Samsung The Wall Luxury: júliustól kapható a moduláris képernyő

A Samsung mikro LED képernyőjének legújabb változata, a The Wall Luxury egyedileg kialakítható méretben és képaránnyal lesz kapható.


A most zajló InfoComm 2019 alkalmával jelentette be ismét a Samsung, hogy a CES 2018-on bemutatott és The Wall Professional néven üzleti célokra már kínált mikro LED (MicroLED) moduláris óriásképernyők kifejezetten luxus lakóterekbe szánt változata 2019 júliusától lesz világszerte elérhető.

A The Wall Luxury tetszőleges méretre és képarányra konfigurálható és alakítható kezdve a 185 centis (73”) 2K felbontásútól egészen a 740 centis (292”) 8K felbontásúig. A 30 mm-nél kisebb vastagságú karcsú, szegély- és határolás nélküli design és az egyedileg kialakítható díszítő keretek lehetővé teszik, hogy a képernyő zavartalanul illeszkedjen a környezetébe.

A Samsung januárban bemutatott egy kisebb, szokványos nappalikba jobban illeszkedő méretű 190 centis (75”) 4K Micro LED képernyőt, de úgy tűnik, hogy ez, mint termék még nem kész a piaci megjelenésre.

A célfogyasztók életmódjának és preferenciáinak kutatása alapján új felhasználói felületet és élményt kínáló The Wall Luxury képernyőt saját fényt kibocsátó diódái 100.000 órás élettartamának köszönhetően sosem kell kikapcsolni és digitális vászonná válva alkalmazkodhat tulajdonosa belső dekorációs igényeihez és hangulatához. Ha a képernyő nem valami műsortartalom megjelenítésre van használatban, az „Ambient” vagyis háttér mód az egyedi igényeknek megfelelő különböző műalkotásokat, festményeket, fényképeket és art videókat mutathat digitális képkeretként a lakóteret gazdagítva.

A The Wall Luxury egy „Quantum Processor Flex” elnevezésű gépi tanulás alapú „AI”, (mesterséges intelligencia) képminőség motorral rendelkezik, ami jelenetenként optimalizált képet biztosít az eredeti forrásformátumtól függetlenül. A processzor a képadatokat elemezve automatikusan kalibrálja az eredeti alacsony felbontású tartalmat, hogy az igazodjon a moduláris képernyő felbontásához.

Akár klasszikus mozifilmet, akár a várt sporteseményt, akár konzoljátékot nézve az „AI” felskálázás, a Quantum HDR technológia 2.000 nit (cd/m2) csúcsfényesség és a 120 Hz-es képsebesség páratlanul gazdag és kiváló vizuális élményt ígér. A képernyőn látottak kiteljesítése érdekében a Samsung az iparág olyan vezető cégeivel működik együtt, mint hangban a Harman Luxury Audio és a Steinway Lyngdorf, otthoni automatizálási megoldásokban a Control4, a Crestron és a Savant, távfelügyelet terén pedig a Domotz, az Ihiji és az OrvC.

Arról nem szól a kiadott sajtójelentés, hogy a The Wall Luxury mennyibe kerül majd azoknak, akik „a legexkluzívabb és prémium vizuális élményeket keresik otthonukban”, de biztosra vehető, hogy rendkívül drága egy ilyen képernyő főleg közel 7,5 méteres képátlóval.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .