Xbox One S All-Digital Edition: jön a lemezmeghajtó nélküli konzol

Május 7-től kapható Microsoft lemezmeghajtó nélküli „teljesen digitális” játékkonzolja, az Xbox One S All-Digital Edition.


Az eddigi három Blu-ray illetve Ultra HD Blu-ray meghajtóval rendelkező Xbox One után – korábbi híreknek megfelelően – a Microsoft május 7-én elkezdi forgalmazni a lemez-nélküli játékkonzolt, ami egyfajta jelzés, hogy mi várható a jövőben.

A lemezen kapható játékok helyét a jövőben a Microsoft online áruházából vásárolt játékok veszik át, melyeket a felhőben, saját digitális játéktárban lehet biztonságban tudni. A cég arra szólít fel: „Hajts a teljesen digitálisra az Xbox One S All-Digital Edition-al és építs digitális játéktárat, ami veled utazik, és a felhőben elérhető. Vedd elő a felhő mentéseidet, ha úton vagy, és élvezd a közeljövőben megjelenő játékok előrendelési és előtelepítés lehetőségét, hogy azok megjelenésének pillanatában kész légy a játékra. Bővítsd lehetőségeidet az Xbox Game Pass segítségével, több mint 100 nagyszerű játék felfedezésével és letöltésével”.

Az új konzol tartalmaz ugyan egy 1TB-os merevlemezt a játékok telepítéséhez, de a Microsoft már dolgozik a streaming játékszolgáltatáson ami minden bizonnyal működik majd az Xbox One S All-Digital Edition-ön is.

Az Xbox One S All-Digital Edition úgy néz ki, mint az eddigi fehér Xbox One S, kivéve, hogy nincs rajta lemeznyílás. Úgy tűnik a hardver is azonos 4K, HDR képminőséggel és a Dolby Atmos és DTS:X bitfolyam támogatásával.

A lemezmeghajtó nélküli Xbox One S All-Digital Edition május 7-től lesz kapható 249 dollárért (kb. 71.000 Ft), ami 50 dollárral (kb. 14.000 Ft) kevesebb, mint a normál Xbox One S 299 dolláros (kb. 85.000 Ft) ajánlott kiskereskedelmi ára, ami persze több, mint a tényleges eladási ár. Európában a konzol állítólag 230 € (kb. 96.000 Ft) áron kerül forgalomba. Az ár tartalmazza a mellékelt  Minecraft, Sea of Thieves, és Forza Horizon 3 játékokat. További információk a termék weboldalán lelhetőek fel.

https://youtu.be/kejOhCfNeo4

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .