Yamaha: a 2017-es AVENTAGE AV vevőerősítőkről

1. Oldal

A Yamaha idei AVENTAGE AV vevőerősítőinek újdonsága a DAB/DAB+ digitális rádióvevő és az, hogy támogatják majd a Dolby Vision és HLG HDR formátumú 4K videojelek átvitelét valamint a TIDAL és Deezer zeneszolgáltatásokat a MusicCast hangrendszerben is.


A Yamaha AVENTAGE AV vevőerősítők 2017-es kínálatának csúcsmodellje az RX-A3070 9.2 csatornás, ahogy az RX-A2070 is, 7.2 csatornás az RX-A1070, RX-A870, és talán lesz egy RX-A670 is, bár utóbbi nem szerepel a márka európai weboldalán, így hivatalosan nem is tudni róla semmit.

Yamaha AVENTAGE.jpg
Az összes AVENTAGE modell támogatja a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú hangformátumokat, és 7 végfokukkal 5.1.2 csatornás, illetve 9 végfokukkal 5.1.4 vagy 7.1.2 csatornás – a 11.2 csatornás jelfeldolgozású RX-A3070 külső végerősítőkkel 7.1.4 csatornás – háromdimenziós hangteret állíthatnak elő Az RX-A1070-től a CINEMA DSP HD3 technológia „Enhanced” módjával kelt szélesebb hangteret az objektumalapú hangoknak, virtuális hátsó hangsugárzókkal.

A márka tavalyi AV komponensei Dolby Vision és HLG HDR frissítést kapnak, ahogy az új AVENTAGE erősítők is, hogy alkalmasak legyenek a 4K Ultra HD felbontású és HDR10, Dolby Vision HDR illetve HLG nagy dinamikatartományú és BT.2020 színtérleírású videók kezelésére.

Az erősítők YPAO automatikus hangsugárzó beállító és akusztikai kalibráló rendszere az RX-A1070-től már 64 bites pontosságú EQ kalkulációval és többpontos méréssel optimalizálja a hangot.

Yamaha_AVENTAGE_2017_csat.jpg
Újdonság, hogy az RX-A3070 csúcsmodell a számos hangforrás mellett már szimmetrikus XLR analóg audiojelet is fogadhat, és az összes új AVENTAGE AV vevőerősítőbe DAB+ digitális rádióvevőt is építenek. A MusicCast vezeték-nélküli hálózati hangrendszeren az utóbbival vett műsorok hangja is megosztható. A hangrendszert a MusicCast CONTROLLER mobilalkalmazással vezérelve az erősítők bemeneteiről, online zeneszolgáltatásokról, internetes rádiókról, okostelefonról, PC-ről, NAS-ról elérhető zenék a több szobában működő kompatibilis vezeték-nélküli hangkeltő eszközökhöz továbbíthatóak. A streaming zeneszolgáltatások között már ott lesz a TIDAL és a Deezer is, a lejátszható hangfájlok között pedig természetesen Hi-Res Audio formátumok is támogatottak.

A új Yamaha AVENTAGE AV vevőerősítők valamikor nyáron lesznek kaphatóak, áruk egyelőre nem ismert.

Yamaha_AVENTAGE_2017_jellemzok.jpg
HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Yamaha: Dolby Vision és HLG HDR frissítés AV komponensekhez
Yamaha RX-AS710D: új karcsú AVENTAGE AV vevőerősítő
Yamaha: a 2016-os AVENTAGE AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .