Yamaha: Dolby Vision és HLG HDR frissítés AV komponensekhez

1. Oldal

A Yamaha 2016-os RX-V681, AVENTAGE AV vevőerősítői és CX-A5100 AV előerősítője támogatják majd Dolby Vision és HLG HDR formátumokat valamint a TIDAL és Deezer zeneszolgáltatásokat egy idei firmware frissítéssel.


Valamikor 2017-ben a Yamaha RX-V681, RX-A860, RX-A1060, RX-A2060, RX-A3060 AV vevőerősítők és CX-A5100 AV előerősítő egy firmware frissítést követően alkalmassá válnak a Dolby Vision és a Hybrid Log-Gamma (HLG) nagy dinamikatartományú (HDR) formátumú videojelek továbbítására, valamint a TIDAL és Deezer zenei streaming szolgáltatások elérésére.

Yamaha AVENTAGE.jpg
A Dolby Vision HDR technológia már ott van az idei LG és Sony csúcstévékben, valamint az Oppo UDP-203 és LG UP970 Ultra HD Blu-ray lejátszókban. Az Amazon és a Netflix streaming szolgáltatások is kínálnak Dolby Vision HDR tartalmakat.

A BBC és az NHK által kidolgozott HLG formátum célja, hogy az átviteli csatornák szűkös sávszélességének jobb kihasználása érdekében az SDR és HDR tartalmakat egy videojelben lehessen továbbítani, amit a régebbi és az új HDR képmegjelenítők is tudnak kezelni. A HLG formátumú videót már támogatja a HDMI 2.0b, ami azt jelenti, hogy az említett frissítés minden bizonnyal erre is kiterjed.

A Yamaha egyelőre nem jelentette be, hogy a szóban forgó firmware frissítés mikor jelenik meg.

Kapcsolódó linkek:

Yamaha: a 2017-es középkategóriás AV vevőerősítőkről
Dolby Vision és HLG HDR támogatás AV vevőerősítőkhöz
HDMI 2.0b: Hybrid Log Gamma HDR támogatással
A nagy dinamikatartomány is része lesz DVB-UHDTV szabványnak
Yamaha RX-AS710D: új karcsú AVENTAGE AV vevőerősítő
Yamaha: a 2016-os AVENTAGE AV vevőerősítőkről
Yamaha: a 2016-os középkategóriás hálózati AV vevőerősítők
Yamaha CX-A5100: új AV előerősítő Dolby Atmos/DTS:X hanggal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .