Yamaha: a 2017-es középkategóriás AV vevőerősítőkről

1. Oldal

A Yamaha új MusicCast RX-V483, RX-V583 és RX-V683 hálózati AV vevőerősítők közül a két utóbbi támogatja a Dolby Atmos és DTS:X hangot, és még a legolcsóbb RX-V383 is kompatibilis az új műsorforrások digitális 4K/HDR videojeleivel.


A Yamaha májustól illetve júniustól kapható új belépő és középkategóriás hálózati AV vevőerősítői közül a 7.2 csatornás RX-V683 és RX-V583 már támogatja a Dolby Atmos és DTS:X háromdimenziós hangrendszereket is. A belépő szintű 5.1 csatornás RX-V483 és RX-V383 modellek viszont már csak a Dolby TrueHD és a DTS Master Audio hangformátumokat szólaltatják meg.

Yamaha_RX-Vx83.jpg
Az összes új AV vevőerősítőben a Yamaha YPAO automatikus kalibrálórendszere segíti a hozzá csatlakozó hangrendszer beállítását. Az RX-V683 (lásd az alábbi képen) a továbbfejlesztett YPAO-R.S.C. rendszere már a reflektált hangokkal is kalkulál.

Yamaha RX-V683_ezust.jpg
A hálózati funkciókat és Wi-Fi kapcsolatot kínáló RX-V483, RX-V483 és RX-V683 már központja lehet a márka MusicCast vezeték-nélküli hálózati hangrendszerének, ami az AV vevőerősítőhöz csatlakozó vagy az általa elérhető zeneforrásokat digitális bitfolyamként továbbíthatja a több szobában elhelyezett kompatibilis hangsugárzókhoz, soundbar hangrendszerekhez, mikro rendszerekhez és Hi-Fi komponensekhez. Ezek a modellek a Hi-Res Audio fájlokat is lejátsszák, az RX-V683 pedig még egy MM lemezjátszó előerősítő bemenettel is rendelkezik.

Yamaha_RX-Vx83_csat.jpg
Az új modellek mindegyike kompatibilis a 4K tartalmak védelmét szolgáló HDCP 2.2 protokollal, és HDMI 2.0b verziójú csatlakozóikon át nemcsak a 4K Ultra HD felbontású, de a nagy dinamikatartományú HDR10/Dolby Vision /HLG formátumú és a BT.2020 színskálájú tartalmakkal is.

Yamaha_RX-Vx83_tulajdonsagok.jpg

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Yamaha RX-AS710D: új karcsú AVENTAGE AV vevőerősítő
Yamaha: a 2016-os AVENTAGE AV vevőerősítőkről
Yamaha: a 2016-os középkategóriás hálózati AV vevőerősítők
Yamaha WXA-50 és WXC-50 MusicCast erősítő és előerősítő
Yamaha RX-V381: az új belépő AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .