Yamaha WXA-50 és WXC-50 MusicCast erősítő és előerősítő

1. Oldal

A Yamaha MusicCast hálózati audiotermékeit a WXA-50 végerősítővel és a WXC-50 előerősítővel bővíti, mely készülékek DLNA kompatibilitást, Wi-Fi kapcsolatot Bluetooth, AirPlay és Spotify Connect zeneelérést és nagy felbontású hanglejátszást kínálnak.


A Yamaha WXA-50 végerősítőt és WXC-50 előerősítőt is kompakt 214 mm széles, 245,9 mm mély és 51,5 mm (láb nélkül 42 mm) magas alumínium fedőlapú teljesen fémházba építik, ami élére is állítható és egy 1U magas rackbe is beleillik. A két készülék abban különbözik, hogy az előbbibe egy 2x 70W (6Ω, 20Hz-20kHz, 0,06 % THD) D osztályú végfokot építenek, az utóbbinak viszont analóg sztereó és digitális optikai (Toslink) valamint koaxiális (RCA) SPDIF audiokimenetei vannak.

Yamaha_WXA-50.jpg
A WXA-50 egy pár hangsugárzót meghajtva már önmagában, a WXC-50 pedig egy meglévő végfokhoz vagy korábbi AV vevőerősítőhöz csatlakoztatva alkot hangrendszert hálózati funkciókkal. A készülékek hozzáférést biztosítanak számítógépen, hálózati műsortároló szerveren (NAS) illetve okostelefonon, táblagépen lévő zenékhez WiFi, AirPlay, Bluetooth kapcsolaton vagy Ethernet csatlakozón át a DLNA kompatibilitás révén. Van rajtuk USB port is, amihez a zenéket tároló pendrive vagy merevlemez közvetlenül csatlakoztatható, és egy-egy analóg valamint digitális optikai bemenet is. Egy mélynyomó is meghajtható a készülékekkel subwoofer kimeneten keresztül.

Yamaha_WXC-50.jpg
Mindkét készülék része lehet a MusicCast vezeték-nélküli hálózati hangrendszernek, megosztva a hozzájuk csatlakoztatott zeneforrások illetve az általuk fogadott zenei szolgáltatások és internetes rádiók digitális bitfolyamait más MusicCast hangkeltő készülékeken. Az egész többszobás hangrendszer egy MusicCast CONTROLLER alkalmazással vezérelhető iOS/Android mobilkészülékről.

A WXA-50 végerősítőbe és a WXC-50 előerősítőbe is minőségi 192 kHz/24-bites D/A konvertert építenek, a tömörített zenék hangminőségét Compressed Music Enhancer javítja, hangerő-adaptív EQ állítja a mélyek és magasak arányát, Advanced Bass Extension terjeszti ki a basszusokat és Pure Direct üzemmóddal jelfeldolgozás nélkül kerülnek a kimenetre a nagy felbontású audiojelek. A készülékek távirányító (Remote) bemenete valamint 12V-os indítójel (Trigger) be- és kimenetei biztosítják a rendszerbe integrálást.

A WXA-50 és WXC-50 augusztustól lesznek kaphatóak 449 illetve 349 € (kb. 140.000 illetve 109.000 Ft) árakon.

A Yamaha WXA-50 és WXC-50 fontosabb jellemzői:

• Fémház alumínium tetőlappal
ESS Sabre 9006AS 192 kHz/24-bites D/A konverter
WXA-50: D osztályú végerősítő 2x 70W (6Ω, 20Hz-20kHz, 0,06 % THD)
WXC-50: optikai, koaxiális SPDIF és analóg sztereókimenetek
• Wi-Fi és Bluetoot (SBC/AAC) kapcsolat
• Subwoofer kimenet
• Ethernet port
• USB port digitális tároló csatlakoztatásához
• 192kHz/24 bites FLAC, AIFF, WAV, 96kHz/24 bites ALAC, DSD (5,6 MHz) és MP3, WMA, MPEG-AAC, lejátszás USB tárolóról, hálózati eléréssel
• Hálózati funkciók:
– MusicCast vezeték-nélküli hálózati audió rendszer
– AirPlay hálózati zeneelérés
– DLNA 1.5 kompatibilitás
– vTuner internetes rádiók és Spotify, Pandora, JUKE zeneszolgáltatások
– vezérlés és zenelejátszás iOS/Android MusicCast CONTROLLER mobilalkalmazással

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Yamaha RX-V381: az új belépő AV vevőerősítő
Yamaha: az AV vevőerősítők HDR és DTS:X frissítéséről (Frissítve)
Yamaha RX-S601: megújul a karcsú hálózati AV vevőerősítő
Yamaha CX-A5100: új AV előerősítő Dolby Atmos/DTS:X hanggal
Yamaha YSP-5600: az első Dolby Atmos hangprojektor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .