Yamaha CX-A5100: új AV előerősítő Dolby Atmos/DTS:X hanggal

1. Oldal

A Yamaha megújult AVENTAGE CX-A5100 11.2 csatornás AV előerősítője már támogatja a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumok megszólaltatását is, beépített Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatot és a legújabb HDMI verzió szerinti jelátvitelt biztosít HDCP2.2-vel.


A két éve megjelent Yamaha CX-A5000 helyébe lépő új CX-A5100 legfontosabb újdonsága, hogy már Dolby Atmos és DTS:X hang dekódolására és megszólaltatására is alkalmas, új CINEMA DSP HD3 függőleges hangtér kiterjesztése is kompatibilis ezekkel az új formátumokkal.

Yamaha AVENTAGE CX-A5100.jpg
Az elődjétől külsőre nem sokban különböző CX-A5100 minden front és hátsó csatornájában ESS 9016 192kHz/32 bites D/A konverterek állítják elő a pontos analóg audiojelet, a részletgazdag hangzást pedig a kiváló hangminőségű alkatrészek és tervezés garantálják. A rezgések hatását kiküszöbölő nagy merevségű ház is a tisztább hangot szolgálja. A YPAO-RSC hangoptimalizálás 64 bites pontossággal kalkulálja az EQ beállításokat.

A CX-A5100 a márka saját új „MusicCast” vezeték-nélküli hálózati hangrendszerének részeként digitális zenei bitfolyamokat továbbíthat a több szobában működő MusicCast termékekhez. Az új AV előerősítőbe már beépített a Wi-Fi és Wi-Fi Direct kompatibilis is, továbbá Bluetooth zenei bitfolyamokat is tud fogadni és ezen tömörített zenék feljavítására is képes a „Compressed Music Enhancer” algoritmussal.

A CX-A5100 hálózati funkciói között ott az AirPlay zeneelérés és az online zenei szolgáltatásokhoz (régiótól függően Napster, Spotify, Pandora, Juke) valamint internetes rádiókhoz való hozzáférés, valamint az okostelefonről vagy táblagépről vezérlés lehetősége az. „AV Controller” alkalmazással.

Az AV előerősítő hálózati lejátszóként és előlapi USB bemeneté át támogatja többek között a nagyfelbontású DSD 2,8/5,6MHz, 192 kHz/24 bites FLAC, WAV, AIFF és a 96kHz/24 bites Apple Lossless hangformátumokat is, és ezek jórészének szünetmentes lejátszását is.

Yamaha AVENTAGE CX-A5100_csat.jpg
A CX-A5100 HDMI 2.0a specifikációjú csatlakozásán át a 4K/60p 4:4:4 szín-mintavételezésű jelek is továbbíthatóak, ráadásul egy HDMI bemenet kivételével mindegyik HDCP2.2 kompatibilis és a kettőből az egyik HDMI kimenettel Audio Return Channel (ARC) fogadására is kész. A másik „ZONE” HDMI kimenetre tetszőleges forrásjel kapcsolható. A videó tartalmakat beépített Yamaha videó feldolgozás optimalizálja.

Az AV előerősítő hátlapján 13 hosszú kábelek esetén is megbízható és kiváló minőségű szimmetrikus audiojelet biztosító XLR csatlakozót találunk, kettőt a mélynyomókhoz. Akár négy zóna is ellátható hanggal, és van parti üzemmód is. A rendszerbe integrálást RS-232C port, két indítójel kimenet és infra be- kimenet szolgálja.

A Yamaha CX-A5100 pontos árát és elérhetőségét csak a szeptemberi berlini IFA 2015 kiállításon tudjuk meg.

Yamaha_AVENTAGE_CX-A5100_jellemzok.jpg
Kapcsolódó linkek:
Yamaha YSP-5600: az első Dolby Atmos hangprojektor
Yamaha: a 2015-ös AVENTAGE AV vevőerősítők
Yamaha: 2015-ös belépő és középkategóriás AV vevőerősítők
Yamaha: CX-A5000 AV előerősítő és MX-A5000 végerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .