Yamaha YSP-5600: az első Dolby Atmos hangprojektor

1. Oldal

A Yamaha új YSP-5600 hangprojektora Dolby Atmos és rendszerszoftver frissítést követően DTS:X háromdimenziós hangteret állíthat elő a 44 hangszórójával keltett hangnyalábokkal, melyek közül 12 hangszóró a mennyezetre irányít hangot.


A Yamaha eddigi hangprojektoraihoz hasonlóan az új YSP-5600 is összehangoltan működő egyedileg meghajtott kisméretű hangszórói keltette elkülönülő hangnyalábokkal, illetve azok felületi visszaverődéseivel hozza létre a különböző irányokból megszólaló hangcsatornákat és a térhangzást.

Yamaha YSP-5600_belül.jpg
Az YSP-5600 32 hangszóróval hozza létre a vízszintes front és a hátsó csatornák hangnyalábjait, két további hangszóró állítja elő a kevéssé irányított alacsonyabb frekvenciákat, és 2×6 mennyezetre irányított hangszóróval a fejfölül megszólaló függőleges hangnyalábokat. Ez utóbbiakkal válik alkalmassá a hangprojektor a 7.1.2 csatornás Dolby Atmos és egy rendszerszoftver frissítést követően a DTS:X hangformátumok megszólaltatására. A hangnyalábokat a helyiség hangvisszaverő felületeihez és a hallgatás helyéhez az „IntelliBeam” automatikus mérőmikrofonos rendszer állítja be. Az YSP-5600 alapfunkciói és hangnyalábjainak beállítása a „Home Theater Controller (WLAN)” alkalmazással is lehetséges okostelefonról vagy táblagépről.

Yamaha YSP-5600_2.jpg
Az YSP-5600 a márka saját új „MusicCast” vezeték-nélküli hálózati hangrendszerének részeként digitális zenei bitfolyamokat továbbíthat más MusicCast termékekhez. Ezek a termékek és zeneforrások az iOS/Android okostelefonon vagy táblagépen futó „MusicCast CONTROLLER” alkalmazással vezérelhetőek. A hangprojektor hálózati lejátszóként támogatja az MP3, WMA, MPEG4-AAC, Apple Lossless, WAV, FLAC és AIFF hangfájlokat, internetes rádiók és zenei tartalomszolgáltatások elérését, az AirPlay pedig lehetővé teszi zenei bitfolyamok megszólaltatását Mac-ről, PC-ről és iPod/iPhone/iPad mobilkészülékről. Az YSP-5600 Bluetooth kapcsolaton át is fogadhat zenét, sőt párosítható más Bluetooth hangot megszólaltató fejhallgatóval vagy hangsugárzóval, mert ki is ad Bluetooth audiojelet.

Yamaha YSP-5600_csat.jpg
Az YSP-5600 többek között négy 4K/60p jelet is továbbító HDMI 2.0a bemenetettel (ezek közül egy HDCP2.2 kompatibilis) és kimenettel (ARC-vel) rendelkezik, van rajta Ethernet valamint RS-232C port is. A hangprojektorhoz mellékelt SWK-W16 segítségével akár vezeték-nélküli is csatlakoztathatunk a hangrendszerhez egy mélynyomót.

A falra is felszerelhető Yamaha YSP-5600 szeptemberben kerül piacra 1.599 € (kb. 500.000 Ft) áron. A mélynyomót is tartalmazó YSP-5600SW ára 1.899 € (kb. 590.000 Ft.) lesz.

Kapcsolódó linkek:

Yamaha: a 2015-ös AVENTAGE AV vevőerősítők
Yamaha: 2015-ös belépő és középkategóriás AV vevőerősítők
CES díjas Yamaha digitális hangprojektor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .