Yamaha: közel 1.200 wattos AV erősítő gigász

1. Oldal

A Yamaha RX-Z11 11 végerősítő csatornájával, teljes 1.3a verziójú HDMI csatlakoztatásával támogatásával, öt független hanggal ellátható zónájával igen figyelemreméltó darabnak ígérkezik.
11 végfokozatának 1.180W (7x140W + 4x50W) teljesítményével az első „THX Ultra2 Plus” minősítésű AV erősítő lesz majd, mikor novemberben az amerikai piacon 5.499 dollárért (kb. 1.050.000 Ft) megjelenik a Yamaha RX-Z11.

Az öt független hanggal ellátott zónából kettőnek (ha úgy tetszik két szobát, az egyikben mondjuk egy plazma TV-vel, a másikban egy vetítővel) önálló képjelet is biztosít az erősítő. Az öt 1.3a verziójú HDMI bemenet és két kimenet támogatja a „Deep Color” színfelbontást, az „xvYCC” színteret, a 24p és 120Hz-es HD videojeleket és az automatikus szájszinkron kompenzálást. Az RX-Z11 videoprocesszora az összes bemeneti videojelet képes 1080p videojellé felskálázni, de mód van a 480p jellé alakításra is. Ezek mellett komponens videojel csatlakozóból is négy be- és két kimenete van az erősítőnek.

Yamaha_RX_Z11_1.jpg
Az RX-Z11 alkalmas bemenetei képesek fogadni a Blu-ray és HD DVD lemezek nagyfelbontású Dolby Digital Plus/True HD és DTS High Resolution Audio/Master Audio hangsávjainak bitfolyamait, s persze dekódolja is azokat.

Ezek mellett az AV erősítő rendelkezik hálózati csatlakozással internetes rádióadások és PC-n tárolt zenék elérésére, és ugyanezen célból USB bemenete és iPod dokkoló interfésze is van az RX-Z11-nek.

Az Az RX-Z11 európai forgalmazásáról és áráról egyelőre nincs információ.

Kapcsolódó linkek:

Yamaha: 2007-es termékújdonságok bemutatója II.
Yamaha: 2007-es termékújdonságok bemutatója I.
Yamaha RX-V661: új vevőerősítő 1080p kompatibilis HDMI-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .