Blu-ray Disc és HD DVD lemezeladások 2007 első félévében

1. Oldal

A Home Media Research az azonos nevű magazin piackutató cége nyilvánosságra hozta 2007 első félévének Blu-ray Disc és HD DVD lemezeladási adatait, melyek még mindig eltörpülnek a szabvány DVD-k eladáshoz képest.
hd_dvd_bluray.jpg

A piackutatás adatai szerint 2007 első hat hónapjában összesen 1,6 millió Blu-ray Disc és 795.000 HD DVD lemezt adtak el. Az már hónapok óta tudható volt, hogy nagyjából kétszerannyi Blu-ray lemez fogy, mint HD DVD, de ennek ellenére a formátumháború még mindig nem látszik eldőlni. A múltév vége óta kibontakozó Blu-ray lemezeladási előny arányaiban ugyanis nem növekszik, pedig sokan erre számítottak.


Ezek a számadatok még mindig eltörpülnek a szabványfelbontású DVD lemezek eladása mellett. Az idei első félévi teljes lemezeladáson belül ugyanis mindkét nagyfelbontású lemezformátum összesen 2,5%-ot tett ki. Az igaz azonban, hogy míg a DVD eladások továbbra is egyre csökkennek, a nagyfelbontású lemezek értékesítése – egyedüliként az egész házi szórakoztatóiparban – növekvő szegmensnek számít. Ennek következtében a kiskereskedők egyre több helyet biztosítanak mindkét nagyfelbontású formátumnak a kritikus negyedik negyedévi ünnepi bevásárlási szezon közeledtével.

Sokak véleménye szerint az év hátralévő része, és különösen az ünnepi vásárlások már világosabb képet fognak rajzolni a két formátum jövőjét illetően. A nagyfelbontású lemezek eladását ugyanis nyilván jelentősen erősítik majd az üzletek növekvő polchelyei, a várható nagyszámú lemezmegjelenés, és a kedvező áru lejátszók.

Kapcsolódó linkek:

A HD DVD eladások növekedése megelőzi a rivális formátumot
A Blu-ray tábor visszavág az európai HD DVD sikerpropagandára
3:1 a HD DVD és Blu-ray lejátszók eladásának aránya Európában?
Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .