Yamaha: 2007-es termékújdonságok bemutatója II.

1. Oldal

A Yamaha Elektronik Europa GmbH. munkatársai a hazai forgalmazó Albacomp zrt. szervezésében termékbemutatót tartott, melyen többek között a gyártó új hangsugárzóit is láthattunk.
A bemutatón szerepelt a Yamaha egy új hangsugárzó sorozata is. A gyártó egy gazdagon, mégis tisztán megszólaló termékcsaládot igyekezett megalkotni, ami az első rövid meghallgatási lehetőség alapján sikerült is.

NS-9000.JPG
Az NS-9502, NS-9002 három-utas bassz-reflex konstrukciójú, torony kialakítású hangsugárzók, melyközül az elsőbe két, a másodikba csak egy 16 cm átmérőjű mélyhangszórót építenek, ugyanakkor a hullámterelőkben elhelyezett 13 centis középhangszórók és a 2,5 centis membránátmérőjű dóm nagyfrekvenciás sugárzók teljesen azonosak. Mindkét említett hangsugárzó teljesítményterhelhetőségét 250W-ban adja meg a gyártó, ami azt jelenti, hogy kb. 100W maximális RMS erősítőteljesítménnyel érdemes meghajtani azokat. A 6 ohmos impedancia és a 88 dB-s érzékenység mellet, ez azt jelenti, hogy a hangsugárzók elegendő hangnyomás képesek előállítani egy közepes, -80-85 köbmétert meg nem haladó szobában, kb. 2,5-3 méteres hallgatási távolság esetén. Az NS-9502 esztétikai megjelenését emeli a fényes zongora-fekete előlap.

A teljes ötcsatornás hangrendszer kialakításához NS-P9002 típusszámon majdan kapható készletben a két-utas akusztikus felfüggesztésű NS-C9002 center-hangsugárzóba két 13 centis hangszórót és egy hullámterelővel körülvett 2,5 centis dóm nagyfrekvenciás sugárzók építenek. Ezt is hasonló erősítőteljesítményre konstruálták, mint a torony hangsugárzókat. A hátsó (surround) sugárzóként akár falra is akasztható két-utas bassz-reflex NS-E9002-kbe ugyanazt a dóm nagyfrekvenciás sugárzók teszik, mint a hangsugárzó sorozat többi tagjába és alá egy 13 centis hangszóró kerül.

A várhatóan május második felétől kapható hangsugárzók árai igazán megfizethetőnek ígérkeznek, a drágábbik NS-9502 torony hangsugárzó párjának ára 90.000 Ft körül lesz.

Kapcsolódó linkek:

Yamaha: 2007-es termékújdonságok bemutatója I.
Yamaha RX-V661: új vevőerősítő 1080p kompatibilis HDMI-vel
Yamaha: már kaphatóak az RX-V1700 és RX-V2700 AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .