Yamaha SR-C20A, SR-B20A: új belépős hangprojektorok

A Yamaha SR-C20A és SR-B20A hangprojektorokkal a párbeszéd érthetőbbé a hang részletezőbbé válik, az SR-B20A pedig még DTS Virtual:X virtuális 3D térhangzást is kínál.


Még mindig sokaknak okoz nehézséget, hogy TV-jük gyenge hangrendszeréből nem elég tisztán szólal meg a hang. Erre kínál megoldást a Yamaha két új karcsú, könnyen elhelyezhető és beüzemeltethető hangprojektora, melyek a játékot és a zenehallgatást is jól szolgálják.

A belépő kompakt Yamaha SR-C20A hangprojektor vadonatúj designjával csupán 600 mm hosszúságával és 64 mm magasságával alig igényel helyet, így jól használható például a játékra szolgáló monitor alatt, a hálószobában, irodában vagy játszószobában. A hangprojektor alacsony magasságával nem takarja el a TV-t mégis két széles-sávú hangszórót és egy mély hangszórót (plusz egy passzív sugárzót) tartalmaz, melyeket 100 W összteljesítmény hajt meg. A passzív sugárzó alkalmazása nem megszokott a kompakt hangprojektorokban, de segít meglepő mennyiségű basszust előállítani a kisebb méretből.

Az SR-C20A egy HDMI-ARC porton csatlakoztatható a TV-hez és van két optikai bemenete valamint egy analóg sztereo mini Jack bemenete a játékkonzol és más hordozható eszközök számára.

Az SR-B20A 120W teljesítménnyel szólaltatja meg a hangot két nagyfrekvenciás sugárzón, két középhangokat előállító hangszórón és két mély hangszórón keresztül, mely utóbbiak gazdagabb, tisztább basszusokat produkálnak. Azok, akik a legmélyebb hangokat is szeretnék előállítani egy külön kimenethez csatlakoztathatnak külső mélynyomót.

Az SR-B20A 910 mm szélességével hosszabb, 53 mm magasságával még karcsúbb, mint kisebb társa, de ahhoz hasonlóan külön konzol nélkül falra szerelhető a rajta található lyukak segítségével. Az SR-B20A bársonyos fekete vagy fehér szövettel van bevonva és nagyobb, szabályozható fényerejű LED-ekkel rendelkezik, melyek jól láthatóak a beállítások és a beállítások megváltoztatása során.

A Yamaha SR-C20A és SR-B20A Bluetooth 5.0 kapcsolattal rendelkeznek, mely többpontos funkcionalitást biztosít az eszközök közötti kapcsoláshoz.

Mindkét hangprojektoron válaszható hangmód (standard, sztereó, játék, film) és van virtuális térhangzású mód is. Az SR-C20A a Dolby Audio térhangzást képes kezelni, míg az SR-B20A a DTS Virtual:X technológiával képes a hallgatók körül magassági és surround hangteret kelteni még élvezetesebbé téve a filmek és játékok hangját.

Az említett hangmódokon kívül mindkét hangprojektoron bekapcsolható a Yamaha Clear Voice technológia, ami az emberi hangok hangerejének növelésével fokozza a beszédérthetőséget.

Ha HDMI-n keresztül csatlakozik, akkor a meglévő TV távirányítóval is vezérelhető mindegyik hangprojektor, ami persze saját távirányítóval is rendelkezik, és okostelefonról, táblagépről is vezérelhető a Sound Bar Remote vezérlőalkalmazással. Az SR-C20A és SR-B20A tetején lévő könnyen hozzáférhető gombokkal is szabályozható a hangerő, választható a hangmód és hangbemenet.

A Yamaha SR-C20A és SR-B20A szeptemberben már kapható lesz Európában 259 € illetve 279 € (kb. 93.000 Ft illetve 100.000) javasolt fogyasztói árakon.

Yamaha hangprojektorok jellemzői:

SR-C20A

SR-B20A

Hangszórók; kimeneti teljesítmény:

Front bal/jobb:
2x 4,6 centis hangszóró; 2x20W

Beépített mélynyomó:
1x 7,5 centis mély hangszóró és passzív sugárzó; 60W

Front bal/jobb:
2x 5,5 centis hangszóró, 2x 2,5 centis nagyfrekvenciás sugárzó; 2x30W

Beépített mélynyomó:
2x 7,5 centis mély hangszóró; 60W

Hangtechnológiák:

Dolby Audio térhangzás

DTS Virtual:X technológia

Stereo, Standard, Movie, Game hangmódok
Clear Voice dialógus kiemelés
Compressed Music Enhancer tömörített és Bluetooth zene minőségjavítása
Basszuskiterjesztés (Bass Extension)

Audioformátumok:

Dolby Digital, Dolby Pro Logic II

DTS Digital Surround

Vezeték-nélküli kapcsolatok:

Bluetooth (Ver 5.0 / Profilok: A2DP / Codec-ek: SBC, AAC)

Csatlakozás:

HDMI kimenet TV ARC, HDMI CEC
2x Optikai audiobemenet

Analóg audiobemenet

Subwoofer kimenet

Egyéb funkciók:

Sound Bar Remote vezérlőalkalmazás

Méret, tömeg:

TV elé telepítve:
600 x 64 x 94 mm;
Falra szerelve távtartókkal:
600 x 64 x 102 mm;
1,8 kg

TV elé telepítve:
910 x 53 x 131 mm;
Falra szerelve távtartókkal:
910 x 131 x 62 mm;
3,2 kg

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .