QD-OLED TV: a Sony és a Panasonic is vizsgálja a prototípust

A Samsung Display prototípus QD-OLED TV-ket szállított állítólag a Samsung Electronics mellett a Sony és a Panasonic TV divíziójának is, de még nem tudni, hogy a három cég mikor kezd az ilyen TV-k gyártásába.


A Business Korea cikke szerint a Samsung Display elkezdte a QD-OLED technológiájú panelek népszerűsítését a globális tévégyártók körében. Az Omdia piackutató cég tudni véli, hogy a közelmúltban prototípus QD-OLED TV-ket kaptak a Samsung Electronics TV divíziója valamint a Sony és a Panasonic is.

Januárban a QD-OLED prototípus TV-t zárt ajtók mögött már bemutatták, márciusban képek is megjelentek az első ilyen képernyőkről, majd júliusban a Samsung Display bejelentette, hogy elkezdte az új generációs kvantumpont QD Dispaly TV képernyők gyártóberendezéseinek telepítését.

Az Omdia is azt jósolja, hogy 2021. harmadik negyedévében már megkezdődhet a QD-OLED panelek tömeggyártása, és ha valamelyik tévégyártó 2021 végéig elfogadja a Samsung Display ajánlatát, akkor legkorábban 2022-ben kerülhet piacra az első QD-OLED technológiájú TV.

A cikk által idézett iparági elemző szerint egyáltalán nem biztos, hogy a legújabban a mikro LED TV-ivel kampányoló Samsung Electronics alkalmazni fogja a QD-OLED paneleket.

Az Omdia szerint a Samsung Display havonta 30.000 8,5-dik generációs hordozó üveglap feldolgozására lesz képes. Az Omdia azt is tudni véli, hogy a cég a hatékonyság maximalizálása érdekében 140, 164, 198 és 208 centis (55, 65, 78 és 82 hüvelykes) TV paneleket fog gyártani. Feltételezhetően játékmonitorok is készülnek majd QD-OLED panelekkel, és különösen az Omdia jósolta azt, hogy a Samsung Display nemcsak a TV-piacot, hanem a monitorpiacot is megcélozza. Ez azért is valószínű, mert az úgynevezett multi-model glass (MMG) technológiával növelhető az egy hordozóból kihozható panelek mennyisége. Az egy hordozóból kivágható két 140 centis (55”) és három 164 centis (65”) TV panel mellett az Omdia szerint a Samsung Display két 208 centis (82”) TV panelt és három 81 centis (32”) monitor panelt vagy két 198 centis (78) TV panelt és hat 68 centis (27”) panelt állítana elő egyszerre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .