NVIDIA SHIELD: itt a 8.2-es frissítés

Az NVIDIA SHIELD TV legújabb szoftverfrissítése javítja az „AI” felskálázást több felbontás és képsebesség támogatásával.


Az első NVIDIA SHIELD TV 2015 májusában jelent meg és a gyártó azóta is folyamatosan bővíti a médiadoboz funkcióit az egyre újabb szoftverfrissítésekkel. A mostani 8.2-es verzió a 25. frissítés, amit blogbejegyzésben ki is emel a cég.

A frissítéssel „a korábbi SHIELD generációk – a 2015-ös és 2017-es modellek egyaránt – mostantól lehetővé teszik a megjelenített tartalom képsebességéhez való illeszkedést”. Ez azt jelenti, hogy az NVIDIA SHIELD tulajdonosok végre azzal a képsebességgel élvezhetik a tartalmat, amellyel azt megalkották, szaggatás és más kapcsolódó problémák nélkül. A „match frame rate” (képsebesség-illeszkedés) opció azonban továbbra is manuális beállítást igényel, és vannak korlátai, ahogy az a 2019-es NVIDIA SHIELD médiaeszközöknél is tapasztalható.

A frissítés tovább javítja az NVIDIA „AI” (mesterséges intelligenciát alkalmazó) felskálázó rendszerét, az élő sportokhoz és a YouTube tartalmakhoz 60 képkocka/sec képsebességét támogatva. Az elkövetkező hetekben a Geforce NOW felhőalapú játékszolgáltatás is frissül, hogy támogassa a nem natív, de 4K-ra felskálázott 60 képkocka/sec képsebességet. Ezt a felskálázást azonban csak a 2019-es NVIDIA SHIELD Pro támogatja.

Új, hogy gyors-elérések rendelhetők hozzá a 2019-es távvezérlő testre-szabható menügombjának dupla és hosszú megnyomásához. Ugyanez az iOS és Android alatt működő a SHIELD TV applikációban is működik.

Ezenkívül az IR és CEC hangerő-szabályzáson is javítottak. A cég magyarázata szerint: „Ezek a frissítések tartalmazzák a digitális projektorok támogatását, és lehetővé teszik a funkcionalitást, ha a SHIELD nem aktív. Az IR (infravörös) hangerő-szabályozást is hozzáadja, mikor a SHIELD TV applikáció van használatban, és amikor a Google Home párosítva van a SHIELD-del. A 2019-es SHIELD távirányító IR vezérlés kiegészül a TV-k, AV vevőerősítők és hangprojektorok bemeneti forrásváltásával.”

A „Shield Experience Upgrade 8.2” már most elérhető.

Nvidia Shield 8.2 frissítés – egyéb fejlesztései

  • Tartalmazza az Android biztonsági javítás szintjét (2020 június).
  • SMBv3 támogatás a helyi hálózaton keresztüli SHIELD-hez való gyorsabb és biztonságosabb kapcsolathoz.
  • Helyreállítja a térhangzású audiót válogatás közben.
  • Lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az írás hozzáférést nyerjenek NAS-ra telepített alkalmazásokból.
  • Lehetővé teszi a helyi HDR videotartalmak konvertálását SDR képmegjelenítőkre.
  • Opciót biztosít a hangerőcsökkentés letiltására, ha „OK Google”-t észlel egy Google Home eszközön.
  • Visszaállítja a Bluetooth LDAC támogatást az alkalmas fejhallgatókhoz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .