3%-nyi Sharp részesedést vásárol a Samsung

1. Oldal

A Sharp számára friss tőkét jelent, hogy a Samsung részesedést vásárol a pénzügyi nehézségekkel küszködő japán szórakoztatóelektronikai cégben, amelytől várhatóan több LCD képernyőt is vásárol a koreai cég.
Sharp_Samsung_200px.jpgA Samsung bejelentése szerint 10,4 milliárd yen (kb. 2,6 milliárd forint) befektetéssel megszerzi a Sharp 3%-át, és a japán cég várhatóan bővíti majd a Samsung számára szállított LCD TV valamint a kisebb, okostelefonokhoz és táblagépekhez használható panelek mennyiségét. A Samsung közleménye szerint: „A befektetés a Samsung és a Sharp közötti partnerséget erősíti, és szilárd alapot teremt a Samsung számára, hogy folyamatos LCD panelellátást biztosítson különböző forrásokból.”

A hónap végével záruló pénzügyi évben várhatóan tetemes pénzügyi veszteséget elkönyvelő Sharp számára mindenképpen megkönnyebbülést jelenthet a friss tőkebevonás, csakúgy, mint az amerikai félvezetőgyártó Qualcomm múltév végi hasonló befektetése. Az utóbbi a Qualcomm Pixtronix divízióján keresztül valósul meg, és a Sharp IGZO technológiájára alapuló új energiatakarékos képernyők közös fejlesztését célozza.

Kapcsolódó linkek:

Továbbra is komoly pénzügyi bajban a japán TV gyártók
Sharp: új IGZO alapú félvezetős képernyők az IFA 2012-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .