3D Blu-ray lemezről a SID 2008-on

1. Oldal

A 3D digitális infrastrukturális és vizualizációs rendszereket fejlesztő TDVision Systems, Inc., a Blu-ray Disc MPEG tömörítésével és a kétdimenziós képmegjelenítéssel is kompatibilis 3D képátviteli codec-et mutatott be a SID 2008-on.
TDVisionLogo.JPGA SID 2008 kiállításon a TDVision által bemutatott TDVCodec azt demonstrálta, hogy a meglévő kétdimenziós (2D) infrastruktúra kompatibilissé tehető a nagyfelbontású sztereoszkópikus (3D) képtovábbítására.

A bemutató során ugyanaz a Blu-ray lemez, bármely ma kapható Blu-ray lejátszóval olvasva a színeket, a képsebességet vagy a felbontást tekintve bármiféle minőségveszteség nélkül állította elő a teljes nagyfelbontású 2D video jelfolyamot. Egy frissített TDVReady dekódert használva ugyanerről a lemezről a nézők már 3D képélményt láthattak egy alkalmas Samsung 3D képmegjelenítésre alkalmas DLP-s HVTV képernyőjéről.

A TDVision megoldásának jelentősége tehát abban áll, hogy a rendelkezésre álló sávszélesség optimalizálásával és a TDVCodec használatával megkönnyíti a valódi 3D HD video jelfolyamok alkalmazásba állítását, méghozzá úgy, hogy azok visszafelé kompatibilisek maradnak a 2D-vel.

A TDVision teljes infrastruktúrát hoz létre DVD/Blu-ray Disc, HDTV, műholdas kábeles és IPTV képtovábbítás számára. A saját szoftveres „Codec” lehetővé teszi a 3D digitális tartalmak – számítógéppel előállított filmek, sportesemények, és más műsorok azonnali átalakítását és 3D-ben való továbbítását.

Kapcsolódó link:

A 3D otthoni felhasználásán munkálkodó szervezet alakult
A 3D TV-hez már csak műsorok kellenének
A világ első 3D sztereoszkópikus tévéje már kapható Japánban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .