A világ első 3D sztereoszkópikus tévéje már kapható Japánban

1. Oldal

A Hyundai 117 centis (46 inch) teljes HD felbontású LCD TV-je mellé speciális szemüveg is szükséges a 3D kísérleti adás képének térhatású élvezetéhez.

3D TV.jpg
Lassan 50 éve kísérletezik a televíziós technika a 3D képélmény előállításával. Japánban mostantól mindez valóság. A Hyundai bemutatta a világ első 3D sztereoszkópikus tévéjét, melynek 1920×1080 pixel felbontású LCD panelje van. A készülékkel a Nippon BS által néhány hónapja sugárzott BS11 3D adásait lehet fogni.

A 498.000 yenes (kb. 778.000 Ft) készülék tökéletesen alkalmas hagyományos kétdimenziós képmegjelenítésre is, és többek között két HDMI bementtel is rendelkezik.

Sajnos a 3D kép élvezetéhez szükség van egy a két szembe jutó eltérő képet feltehetően – a japán nyelvű internetes oldal számítógépes fordításból erre vonatkozóan nem derül ki semmi – fénypolarizációs eljárással szétválasztó szemüvegre is, mely kb. 5.000 Ft-ba kerül.


Kapcsolódó linkek:

A Texas Instruments továbbra is bízik a hátulról vetítős TV-k jövővőjében
CES 2008: tanulság – már nem elég átlagos HDTV-t gyártani
CES 2008: a Mitsubishi bemutatta lézer TV-jét
DLP: jön a DarkChip 4 DLP chipkészlet és kész a 3-D HDTV technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .